Waterpokken Huis Remedie

Omdat waterpokken een virus is, is het over het algemeen het beste om ze ziekte gewoon zijn cyclus te laten doorlopen. Antibiotica zijn zinloos, behalve als er sprake is van een bacteriële infectie van de wondjes. Over het algemeen wordt waterpokken gewoon thuis behandeld. Hierdoor zijn er over de jaren veel thuisremedieen ontstaan. De meesten hiervan worden toegepast om te jeuk onder controle te houden. Hier zijn een aantal thuis remedieen die erg effectief kunnen zijn bij waterpokken.

De eerste en meest populaire remedie is het gebruik van een natte doek om de jeukende wondjes te verlichten. Dit helpt niet alleen tegen de jeuk, maar het helpt ook het genezingsproces van de wondjes te versnellen doordat de blaartjes worden schoongehouden. Een soortgelijke methode is om thuis in een warm bad met havermout te gaan liggen. Vermaal de havermout tot een fijn poeder en voeg het toe aan een badkuip gevuld met warm water

Calamine lotion is niet echt een thuisremedie, maar het wordt al zo lang gebruikt dat het er net zo goed wel eentje zou kunnen zijn. Deze lotion droogt de wondjes uit en helpt nog beter tegen de jeuk dan welk middel dan ook.

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat je ook waterpokken in je mond kunt krijgen. Dit is zeer ongemakkelijk, zoals u zich wellicht kunt voorstellen. Een effectieve methode die u hierbij kunt toepassen is om uw kind vla of gelatinepudding te laten eten. Dit is zacht genoeg om de mond niet te irriteren, en het is ook koel en kalmerend tegen de jeuk.

Een andere goede methode is om gember aan het badwater toe te voegen. Er wordt gezegd dat dit een groot effect heeft op de wondjes.

Er zijn nog vele andere kruiden, theesoorten en andere thuisremedieen die u kunt proberen. Ieder van deze methoden kan echter in bepaalde situaties gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk om eerst met een arts te overleggen voordat u deze methoden in gebruik neemt.

Huis remedieen tegen waterpokken zullen er altijd zijn, maar deze moeten niet de plaats in gaan nemen van medisch advies van uw huisarts. Als u thuisremedieen wilt gebruiken, dan dient u dit altijd te doen in overleg met een expert, en in combinatie met andere eventuele behandelingen die zij voorschrijven.

Post by Globetrotter

Geef een reactie