Wat is Vitamine Deficiëntie

Veel mensen over de hele wereld slikken vitamine pillen zonder te weten wat ze eten of hoe de stoffen hen nou eigenlijk helpen. Voordat men vitaminen of vitaminedeficiëntie begrijpt, zullen we eerst moeten begrijpen wat vitaminen zo belangrijk maakt voor ons lichaam. Onze stofwisseling is een proces dat bestaat uit een cyclus van chemische reacties, waaronder vet omzetting, energieproductie uit koolhydraten, en het herstellen van beschadigde weefsels met behulp van eiwitten. Vitaminen spelen de rol van katalysatoren tijdens de stofwisseling in ons lichaam. Zij zijn niet de rechtstreekse leveranciers van energie of calorieën. Ze werken op een subtiele vorm en zorgen voor een ononderbroken metabolisch proces.

Als je van nature gezond bent en gezonde voeding tot je neemt, dan is de kans klein dat u vitamine supplementen nodig heeft. Echter, vitamine supplementen kunnen nodig zijn voor vrouwen die borstvoeding geven of zwangere moeders. Vitaminesupplementen zijn ook belangrijk voor mensen die op een laag calorie dieet zitten, of een matig niveau van alcohol consumeren of bepaalde medicatie nemen. Voor een gezonde aanvoer van vitamine A, moet u beschikken over boter, eieren, lever, volle melk en groenten. Vitamine A deficiëntie kan leiden tot nachtblindheid, Bitot vlekken en een droge huid.

Vitamine B12 bevindt zich vooral in melk, vlees en vis. Het is dus noodzakelijk voor veganistisch en vegetarische mensen om vitamine B12 supplementen te nemen. Vitamine B12-tekort leidt tot zwakte, vermoeidheid en kortademigheid, gevoelloosheid en jeuk. Ter voorkoming van vitamine C deficiëntie, is het noodzakelijk om in de eerste plaats genoeg bladgroenten en verse citrusvruchten te eten, die overvloedig voorkomen in de natuur. De ontwikkeling van een vitamine C deficiëntie is zeer onwaarschijnlijk, maar de primaire symptomen van vitamine C deficiëntie zijn bloedingen, geïnfecteerd tandvlees, en blauwe plekken.

Gebrek aan blootstelling aan de zon kan leiden tot vitamine D deficiëntie bij kinderen. Daarnaast is het belangrijk om eidooiers en vis te eten om van een vitamine D deficiëntie probleem af te komen. De meest voorkomende symptomen zijn een misvormde rug en kromme benen. Vitamine K wordt meestal gevonden in verschillende groenten. Vitamine K deficiëntie kan leiden tot abnormale bloedingen. Een interessant feit over vitamines is dat er nog steeds geen bewijzen voor zijn dat natuurlijke vitaminen veel beter zijn dan kunstmatige vitamines.

Post by Globetrotter

Geef een reactie