Vroege tekenen van Waterpokken

stethoscope

Waterpokken is een zeer besmettelijk virus dat veel voorkomt onder kinderen die niet gevaccineerd zijn. Iedereen kan het virus oplopen, ongeacht de leeftijd, en de symptomen lijken erger te worden hoe ouder de patiënt is. De gevallen van waterpokken worden steeds zeldzamer dankzij grootschalige immunisatie tegen de ziekte. Hoewel het vaccin niet 100% effectief is, is het voor de meeste mensen wel zeer effectief.

Waterpokken wordt meestal pas herkend als de kenmerkende uitslag tevoorschijn komt. Dit komt doordat de vroege symptomen van de waterpokken vrij onschuldig zijn. De variatie in symptomen en tekenen van waterpokken is ook erg groot. Ook kan dit verschillen per leeftijd. Hier zijn een aantal vroege symptomen van waterpokken:

Koorts:

Dit is het meest universele vroege symptoom van waterpokken. In de meeste gevallen betreft het slechts een verhoging, maar soms kan het hoge koorts worden. Het onder controle houden van de koorts is van groot belang bij iemand met waterpokken.

Pijnklachten:

Veel mensen krijgen last van griepachtige symptomen als voorbode van waterpokken. Pijnklachten door het hele lichaam staan hoog op de lijst van griepachtige symptomen. Er is meestal sprake van een algeheel gevoel van malaise, al enkele dagen voordat de uitslag tevoorschijn komt.

Buikpijn:

Dit kan ook een vroeg symptoom zijn van waterpokken, hoewel het zelden op zichzelf staat. Buikpijn moet in combinatie worden gezien met andere symptomen om waterpokken vast te kunnen stellen.

Keelpijn:

Een vroeg teken van waterpokken is keelpijn, wat meestal begint als een droge, geïrriteerde keel. Dit kan soms samengaan met een droge hoest.

Veel van de vroege symptomen van waterpokken kunnen ook vele andere ziekten betekenen. De meeste mensen beseffen niet dat het om waterpokken gaat totdat de kenmerkende uitslag op komt. Deze uitslag zal zeer duidelijk maken dat het om waterpokken gaat. Als u vermoed dat uw kind waterpokken heeft, zorg dan dat u meteen een arts raadpleegt.

Post by Globetrotter

Geef een reactie