Types Epilepsie

Evenals iedere andere ziekte, heeft epilepsie ook verschillende syndromen. Er is voor ieder epileptisch syndroom een specifieke groep symptomen die er kenmerkend voor zijn. De verschillende soorten epilepsie zijn talrijk. Het zijn er honderden, en een groot aantal hiervan zijn zeldzaam of zeer zeldzaam. Het type epilepsie is meestal vernoemd naar of geclassificeerd aan de hand van het deel van de hersenen waar de epilepsie zijn oorsprong vindt, of naar de symptomen.
Sommige soorten epilepsie beginnen al in de babytijd, anderen tijdens de kindertijd, en anderen komen pas op bij volwassenen of ouderen.

Veel voorkomende vormen van epilepsie
De meest voorkomende vormen van epilepsie zijn epilepsie van de parietale kwab, epilepsie van de occipitale kwab, epilepsie van de frontale kwab, epilepsie van de temporale kwab en absence epilepsie.

Absence Epilepsie
Deze vorm van epilepsie wordt gekenmerkt door absence aanvallen die zich herhaaldelijk voordoen. Deze vorm van epilepsie is meestal erfelijk. Meestal doen de aanvallen zich voor het eerst voor tijdens adolescentie, maar in sommige gevallen begint het al in de kindertijd.
Als absence epilepsie begint in de kindertijd, dan stoppen de aanvallen meestal als het kind de puberteit bereikt.

Parietale kwab epilepsie
De parietale kwab bevindt zich tussen de temporale kwab en de frontale kwab. Een specifiek kenmerk van epilepsie van de parietale kwab is dat aanvallen die hiermee samenhangen gedistribueerd worden naar andere delen van de hersenen. Dit is echter een kenmerk dat zich ook bij andere vormen van epilepsie voordoet.

Occipitale kwab epilepsie
De occipitale kwab bevindt zich achterin de schedel. Epilepsie van de temporale kwab en van de frontale kwab lijken sterk op epilepsie van de occipitale kwab. Het verschil ligt echter in het feit dat de aanvallen van occipitale epilepsie hun oorsprong vinden in het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het zicht. De symptomen zijn allemaal gerelateerd aan het oog, zoals het snel knipperen, visuele hallucinaties, etc.

Frontale kwab epilepsie
Bij deze vorm van epilepsie beginnen de aanvallen in korte clusters die even snel voorbij zijn als dat ze zijn begonnen. De frontale kwab is het grootst van de vijf hersenkwabben.

Post by Globetrotter

Geef een reactie