Thuisremedie voor Reflux

U heeft constant last van een brandend gevoel in uw keel, of een zure smaak in uw mond, zelfs midden in de nacht. Ook kunt u een constant probleem hebben met zuurbranden. In plaats van het reiken naar die geliefde medicijnen, kunt u wellicht een thuis remedie proberen.

Medicatie kan wel helpen bij het verlagen van de maagzuurproductie, en normaal gesproken zijn deze erg effectief, maar ze kunnen ook de vertering belemmeren. Soms wordt de maagzuurproductie dusdanig verlaagd dat u uw voedsel niet goed meer kunt verteren, en soms kan het gebeuren dat de maag niet meer in staat is de bacteriën te doden die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Een thuisremedie voor reflux zal uw vertering niet belemmeren, waardoor u meer profijt heeft van de dingen die u eet. Tevens voorkomt u dat u voedselvergiftiging oploopt. Sterker nog, er zijn remedies die uw algehele gezondheid zullen bevorderen.

U kunt beginnen door te letten op uw voedingspatroon. Drink dagelijks veel water. Dit zal niet de maagzuurproductie remmen zoals medicatie zal doen, maar het verdunt wel de maagzuur waardoor het reflux probleem uit de weg kan worden gegaan. Ook kunt u het beste vettig voedsel vermijden en vaker, kleinere maaltijden eten verspreid over de dag.

Afvallen kan ook helpen. Als u overgewicht heeft, dan legt dit extra druk op de maag. Deze druk kan veroorzaken dat het maagzuur omhoog komt. Dit maakt uw reflux probleem alleen maar erger. Draag losse kleding en slaap met uw hoofd iets hoger dan de rest van het lichaam. Strakke kleding kan de druk op de buik verhogen, en het slapen met uw hoofd iets hoger dan de rest van het lichaam voorkomt dat maagzuur terugloopt de slokdarm in.

Harde snoepjes (behalve chocola of pepermunt) kunnen ook helpen. Als u zuigt op een hard snoepje wanneer het branden zich voordoet, dan zult u snel verlichting voelen. Draag een appel bij u als u liever geen snoep wilt. Als u het dan voelt branden, neem dan een hap uit de appel. Als u de schil ook opeet, dan heeft dit ook nog voordelen voor de gezondheid. U kunt ook yoghurt eten of thee (geen citrus) drinken om het brandende gevoel te verminderen en de kans op reflux problemen te verkleinen.

Post by Globetrotter

Comments are closed.