Temporale Kwab Epilepsie

Wist u dat de beroemde Russische schrijver Fyodor Dostoyevsky uit het decadente 18e eeuwse Rusland zelf aan epilepsie leed, en dat zijn op een na meest bekende roman ‘The Idiot’ een beeld weergeeft van de effecten en de incidentie van epileptische aanvallen van de temporale kwab?

Epilepsie van de temporale kwab valt onder de categorie van focale epilepsie. Een persoon die lijdt aan epilepsie van de temporale kwab zal regelmatig aanvallen krijgen en de aandoening is een chronische, neurologische aandoening. 50% van alle gevallen van epilepsie vallen onder de categorie van focale epilepsie.

Symptomen van temporale kwab epilepsie
Temporale kwab epilepsie symptomen kunnen sterk variëren in aard, maar er zijn bepaalde gemeenschappelijke patronen die waargenomen kunnen worden bij al deze variërende kenmerken. De aanvallen van temporale kwab epilepsie omvatten synaesthesie, waarbij volledig vreemde of bekende ervaringen, gedachten, emoties en gevoelens van verschillende soorten door elkaar raken.

De patiënt kan ook een gevoel van déjà vu krijgen, of er kan een aaneenschakeling van oude herinneringen omhoog komen. Andere patiënten kunnen weer het gevoel krijgen dat alles om hen heen vreemd is, inclusief familieleden, hun huis, hun omgeving, etc.

Deze patiënten hebben ook vaak last van hallucinaties, illusies, het waarnemen van vreemde smaken of geuren, het horen van muziek en stemmen, het zien van dingen die er niet zijn, etc.
Deze waarschuwingssignalen of hallucinaties worden ook wel aura’s genoemd. Sommigen duren enkele seconden, maar andere aura’s kunnen ook enkele minuten aanhouden.

Mensen die lijden aan epilepsie aanvallen van de temporale kwab ervaren vaak symptomen die variëren in kwaliteit en intensiteit. Soms zijn de aanvallen erg mild, waardoor ze moeilijk te detecteren zijn, of bijna niet opvallen. In ernstige gevallen kunnen de symptomen echter uiteenlopen van plezierig tot intellectuele fascinatie en angst.

Zelfs een volwassene die zeer goed is met woorden zal het meestal moeilijk vinden om met woorden de vreemde ervaringen en gevoelens die bij zo’n aanval komen kijken te omschrijven. Logischerwijs hebben wij slechts een vaag beeld van hoe kinderen zich voelen en wat zij ervaren bij epileptische aanvallen van de temporale kwab.

Post by Globetrotter

Geef een reactie