Symptomen van Waterpokken

De eerste symptomen van waterpokken zijn meestal griepachtige symptomen. Deze symptomen omvatten onder andere buikpijn, hoofdpijn, keelpijn, gewrichtspijn en algehele malaise. Deze symptomen lijken vrij onschuldig. Daarom hebben veel mensen in de eerste instantie niet door dat het om waterpokken gaat. In deze periode is het ook niet ongewoon dat er sprake is van lichte verhoging. Soms hogere koorts, maar dit is ongebruikelijk.

Na een paar dagen worden de symptomen van waterpokken duidelijker. Kleine rode bultjes zullen tevoorschijn komen op de buik, rug, of in het gezicht. Deze lijken in de eerste instantie op kleine puistjes of insectenbeten. Deze bultjes zijn het meest herkenbare symptoom van waterpokken, en ze zijn ook zeer besmettelijk. Deze bultjes spreiden zich uit over het lichaam, inclusief het gezicht, armen, benen, torso, en soms zelfs de genitaliën. Een van de meest lastige symptomen van waterpokken is de enorme jeuk die met deze bultjes meekomt.

De bultjes worden uiteindelijk blaren. Deze blaren zijn gevuld met een helder vloeistof. De blaartjes zijn erg dun en knappen gemakkelijk. Wanneer dit is gebeurd, dan blijven er open wondjes over. Dit is een van de meest besmettelijke stadia als het om waterpokken gaat. Zowel de vloeistof in de blaren als de blaren zelf zijn erg besmettelijk. Na verloop van tijd zal er een bruin korstje over het wondje ontstaan. Waterpokken is op z’n minst besmettelijk totdat de korstjes zijn verdwenen.

Hoewel waterpokken over het algemeen wordt beschouwd als een mild virus, kunnen zich toch hele ernstige gevallen voordoen. Vooral bij mensen met een verslechterd immuun systeem kunnen zich ernstige complicaties voordoen. Jonge kinderen en ouderen kunnen ook problemen krijgen. Met waterpokken lijkt het zo te wezen dat hoe ouder de patiënt, hoe erger de symptomen.

Bepaalde complicaties kunnen ernstige infecties van de huid omvatten. Dit kan komen door het krabben, of slechte verzorging van open wondjes. Bacteriële infecties van de longen, botten en zelfs van de hersenen kunnen zich ook voordoen. Deze complicaties zijn zeldzaam, maar ze moeten wel in acht worden genomen.

De symptomen van waterpokken variëren van de een op de andere persoon, maar over het algemeen doorlopen ze deze cyclus. Het is belangrijk om te begrijpen dat het virus zeer besmettelijk is, en dat de patiënt dus zo veel mogelijk geïsoleerd moet worden. Dit zal voorkomen dat het virus zich verspreidt naar anderen.

Post by Globetrotter

Geef een reactie