Symptomen van Reflux

Er zijn een aantal verschillende symptomen waaruit u kunt opmaken of u last heeft van reflux of niet. Er zijn er drie die vaker voorkomen dan anderen.

De meest voorkomende symptomen van reflux

Het meest bekende symptoom van reflux is zuurbranden. Je weet dat het zuurbranden is als u een brandend gevoel ervaart wat begint bij de maag, omhoog komt door de borst, en eindigt in de slokdarm.

Oprispingen –

Dit is een erg onaangenaam symptoom. Het houdt simpelweg in dat het maagzuur omhoog komt tot achterin de keel of soms tot in de mond. Soms komt er ook voedsel mee wat u net heeft gegeten. Soms gaat het om een ‘natte boer’, en andere keren zal het alleen een zure of bittere smaak in de mond veroorzaken.

Dyspepsie –

Dit is een algemene term wat eigenlijk niet meer betekent dan ongemak wat de maag betreft. Het kan een symptoom zijn van reflux, maar het kan ook samengaan met een eigen lijst van symptomen. Over het algemeen heeft u, als u last heeft van dyspepsie, last van misselijkheid na het eten, vooral na grotere maaltijden. U boert veel, heeft last van een opgeblazen gevoel of het gevoel dat u vol zit, en u kunt last hebben van abdominale pijn en ongemak.

Naast deze algemene reflux symptomen kunt u ook last hebben van uw slokdarm. Het maagzuur kan de slokdarm beschadigen, en dit kan zo ernstig worden dat het zelfs gaat bloeden. Als u zoals de meeste mensen gewoon af en toe last heeft van reflux, dan is het niets om u zorgen over te maken. Dit kan gemakkelijk onder controle gehouden worden door vrij verkrijgbare medicijnen, of een simpele verandering in uw levensstijl. U hoeft alleen maar te kijken naar uw levensstijl en eetpatroon om erachter te komen wat uw reflux probleem triggert.

Post by Globetrotter

Comments are closed.