Sensorische Epilepsie

Er zijn verschillende soorten epilepsie. Sensorische epilepsie is een vorm van focale epilepsie dat al dan niet gepaard gaat met toevallen. Een kenmerk van sensorische epilepsie is een verstoring van sensatie in allerlei vormen, en deze komen tot uiting in spasmen of paroxysmen. Bij een sensorische epilepsie aanval wordt de hersenactiviteit gehinderd of verstoord.

De patiënt vertoont symptomen als het ervaren van een speciaal fenomeen wat de zintuigen betreft, wat medisch bekend staat als een somatosensorisch fenomeen. Het betreft vaak spiertrekkingen in de ledematen en verstoring van gecompliceerde mentale activiteiten van het focale type. Het staat ook wel bekend als corticale epilepsie.

Sensorische simpele partiële aanvallen kunnen meerdere keren per dag voorkomen, en ze duren meestal 10 tot 30 seconden. Patiënten geven aan last te hebben van gevoelloosheid en milde pijn wat kan oplopen tot een overweldigende pijn, en het is ook waargenomen dat dit over het algemeen bij patiënten op dezelfde plek in het gezicht begint. Het gaat vaak gepaard met spiertrekkingen en de patiënt heeft vaak het gevoel dat er een grand mal aanval opkomt.

Sensorische simpele partiële aanvallen kunnen ook ‘s nachts voorkomen tijdens de slaap. Patiënten die dergelijke aanvallen in hun slaap krijgen, zijn vaak bang om te gaan slapen.
Sommige patiënten ervaren deze aanvallen echter ook overdag. Onderzoek wijst uit dat geheugenverlies en angst een aantal symptomen zijn van sensorische partiële aanvallen.

Hoewel sensorische epilepsie niet genezen kan worden, kan het wel onder controle worden gehouden door midden van medicatie als Tegretol, Lamictal en Nervus Vagus Stimulantia. Als het niet lukt om de aanvallen met medicatie onder controle te krijgen, dan kunt u een operatie overwegen.

Andere symptomen van sensorische epilepsie zijn sensorische illusies, hallucinaties en illusies aangaande smaak, geur, beeld, gevoel, etc, een tintelend gevoel en gevoelloosheid. De aanvallen beginnen op een plek in het lichaam en stralen vervolgens uit naar andere delen.

In het geval van geheugenverlies, wat bij sommige patiënten het geval is, dan wordt de aanval beschouwd als een complexe partiële sensorische aanval.

Post by Globetrotter

Geef een reactie