Scoliose Corset

Scoliose is een bocht in de ruggengraat dat zichtbaar is wanneer u iemand van de achterkant bekijkt. Bij mensen met een scoliose lijkt een schouder vaak hoger te staan dan de ander, de heupen kunnen ongelijk lijken, of de persoon in kwestie kan overmatig naar een bepaalde kant leunen. Hoewel scoliose vrij gemakkelijk vast te stellen is, zijn de oorzaken ervan lang niet altijd duidelijk. Sterker nog, bij 85% van de mensen met een scoliose is de oorzaak onbekend.

Er zijn verschillende dingen die aan een scoliose gedaan kunnen worden, waaronder oefeningen en operaties. In de meeste gevallen is er echter, mocht er iets nodig zijn, niet meer nodig dan een speciaal corset. Er zijn verschillende soorten hiervan, maar het algehele idee blijft hetzelfde. Deze worden gebruikt om de rug te ondersteunen en de ruggengraat recht te houden terwijl de lichaamshouding wordt verbeterd.

Het meest gebruikte scoliose corset voor kinderen is de Thoraco-Lumbo-Sacrale-Orthose, afgekort de TLSO. Sommigen noemen het de ‘Boston Brace’ of soms zelfs de ‘Underarm Brace’. Dit corset wordt gevormd van kunststof, en wordt op maat gemaakt om het lichaam van het kind te passen en om op drie voornaamste punten steun te bieden. Het helpt te voorkomen dat de scoliose erger wordt.

Het type corset dat wordt aanbevolen bij krommingen in het thoracale deel van de ruggengraat is de Cervico-Thoraco-Lumbo-Sacrale-Orthose, wat ook wel bekend staat als de Milwaukee Brace. Het enige grote verschil met de TLSO dat hierboven genoemd is, is dat er hierbij een nekring hoort, wat door middel van verticale staven aan het korset vast zit.

De volgende op de lijst van scoliose korsetten staat bekend als de Charleston Brace. Men noemt dit ook wel het nachtcorset omdat dit de enige van de drie is dat alleen ’s nachts wordt gedragen. Dit scoliose korset wordt voor iedere patiënt op maat gemaakt en oefent druk uit tegen de kromming om deze kromming te herstellen.

Om te beslissen of u een corset nodig heeft, en zo ja, welk, zult u met een arts moeten overleggen. Een scoliose corset kan helpen te voorkomen dat u in de toekomst een operatie nodig zult hebben.

Post by Globetrotter

Geef een antwoord