Scoliose Behandelingen

Scoliose is een aandoening dat een abnormale kromming van de ruggengraat betreft. Er zijn behandelingen mogelijk voor scoliose, maar deze zijn niet altijd nodig.

Normaal gesproken ziet de ruggengraat er recht als als u het van de achterkant bekijkt, en ziet het er S-vormig uit als u het van de zijkant bekijkt. De bovenkant heeft een kromming naar buiten toe, en de onderkant een kromming naar binnen toe. Bij scoliose is het echter zo dat de rug ook krommingen vertoont als je het van de achterkant bekijkt.

Als u een scoliose heeft, dan kunt u last hebben van verschillende symptomen. Ten eerste kan de kromming van de rug tot gevolg hebben dat uw schouders ongelijk hangen, dat uw heupen er ongelijk uitzien waarbij een heup hoger lijkt te staan dan de ander, dat u meer naar een kant helt dan, of dat u last heeft van vermoeidheid.

Meestal is er geen behandeling nodig voor scoliose bij kinderen. Bij deze kinderen is er meestal sprake van een kromming die kleiner is dan 20 graden, en dat is een mild geval. In meer ernstige gevallen is de kromming 25 graden of meer, en soms blijft dit verergeren. Deze kinderen hebben vaak een corset nodig om de rug te helpen recht te trekken, soms is er een operatie nodig om de schade te herstellen, en soms is er een combinatie nodig van beide.

Er wordt onderzoek gedaan waarbij gekeken wordt naar nieuwe mogelijke behandelingen die kunnen helpen in plaats van operaties of corsetten. Dit zijn mogelijkheden als elektische stimulatie van de spieren, chiropractische stimulatie en oefeningen. Hoewel er veel onderzoek naar is gedaan, is er geen wetenschappelijk bewijs dat deze mogelijkheden ook echt helpen.

Als u of uw kind een scoliose heeft, dan is het van belang dat u dit regelmatig door een arts laat nakijken om ervoor te zorgen dat zich geen andere problemen voordoen. Is dit wel het geval, dan kan de arts ervoor zorgen dat dit hersteld wordt voordat het erger wordt. Er kan gebruik worden gemaakt van corsetten op het moment dat het erop lijkt dat de kromming verergert. Als u gebruik gaat maken van een corset zodra de scoliose erger begint te worden, dan kunt u voorkomen dat u later een operatie nodig heeft.

Post by Globetrotter

Geef een reactie