Reflux Dieet

Er zijn een aantal dingen die u kunt overwegen wanneer u uw dieet wilt aanpassen om uw reflux probleem onder controle te houden.Voor uw dieet kunt u ten eerste kijken naar hoe veel u eet.

Het kan zijn dat u simpelweg te veel eet, en dan met name voor het slapen gaan. Hoe meer u eet, hoe meer maagzuur uw lichaam nodig heeft om het voedsel te verteren. Wanneer het lichaam dan teveel maagzuur gaat produceren, dan gaat dit oprispen in de slokdarm. Als dit gebeurt, dan kunt u zuurbranden voelen. Een goede manier om dit te voorkomen is door meerdere, kleine maaltijden te eten op een dag.Dit is niet alleen goed voor uw vertering, maar ook gunstig voor uw gewicht.

Het tweede waar u naar moet kijken is wat u nu eigenlijk eet. Soms kan het een combinatie zijn van voedingsmiddelen die veel vet bevatten. Deze voedingsmiddelen zullen ook de maagzuurproductie doen toenemen. Houd in gedachte dat ongeacht hoe gezond u eet, het reflux probleem terug zal keren als u teveel eet. Ook moet u onthouden dat het eten van pittig voedsel of zuur fruit de zaak niet verergert.

Het nuttigen van alcohol daarentegen, en vooral bier, wel. Alcohol doet de maagzuurproductie sterk toenemen. U hoeft niet noodzakelijk alle alcohol te vermijden, maar het is verstandig om dit te beperken. Als u gaat eten, dan zijn er bepaalde voedingsmiddelen die de kans op reflux problemen verminderen. Dit zijn vooral voedingsmiddelen die veel complexe koolhydraten bevatten. Denk hierbij aan brood, pasta en rijst. Deze dingen helpen omdat het overschot aan maagzuur dat uw maag produceert, hard moet werken om deze koolhydraten af te breken, waardoor het gebruikt wordt in plaats van dat het terugloopt de slokdarm in.

Er zijn ook andere dingen van belang, zoals uw lichaamshouding bij het eten, na het eten, en bij het slapen. Als u eet, dan is het belangrijk dat u tenminste 4 minuten na het eten rechtop blijft zitten. Als u gaat slapen, dan kan het helpen om uw hoofd ongeveer 15 tot 20 centimeter hoger dan de rest van het lichaam te houden. Er zijn ook andere dingen die u kunt doen. Om deze te vinden hoeft u alleen maar uw huisarts te bezoeken en dit te overleggen. Uw arts kan uw helpen beslissen welke aanpak het meest geschikt is om uw reflux probleem te behandelen.

Post by Globetrotter

Comments are closed.