Reflux bij Kinderen

Geloof het of niet, maar ook kinderen kunnen last hebben van reflux, net als volwassenen of baby’s. Meer dan de helft van alle baby’s hebben er tot op zekere hoogte last van, en in de meeste gevallen groeien ze hier vanzelf overheen. Kinderen kunnen af en toe last hebben van reflux zonder dat ze het zelf weten, en meestal is het dan ook geen probleem.

Ondanks het feit dat het normaal gesproken geen reden is tot zorg, is het wel van belang dat u de zaak in de gaten houdt. Als het erg vaak gebeurt, dan kan het nuttig zijn om met uw kind naar de arts te gaan. De arts van uw kind kan vervolgens met een manier komen om het te behandelen. Dit kan door een verandering in levensstijl, inclusief dieet, en soms medicatie.

Veranderingen in de levensstijl

Als uw kind erg vaak fastfood eet en veel tegelijk eet, dan wordt het tijd om deze gewoonte aan te pakken. Ga gezonde maaltijden koken die weinig vet bevatten, en geef het kind meerdere kleine maaltijden verspreid over de dag. Voor de algehele gezondheid is het beter om meerdere kleine maaltijden te nuttigen dan enkele grote maaltijden. Dit kan helpen de reflux problemen te verminderen, dan wel helemaal tegen te gaan. Zorg dat uw kind rechtop zit bij het eten, en tenminste 45 minuten na het eten. Ook helpt het om vroeg in de avond te eten, en te zorgen dat het hoofd wat hoger licht dan de rest van het lichaam bij het slapen. Dit zorgt dat het maagzuur minder gemakkelijk terugloopt naar de slokdarm.

Medicatie

Voordat dat iemand met medicatie begint, moet er eerst overleg plaatsvinden met een arts. Een arts kan helpen door de beste oplossing te vinden voor het reflux probleem van uw kind. Als u naar een arts gaat, dan bestaat de kans dat de arts een aantal onderzoeken uitvoert om vast te stellen hoe erg het probleem is. In lichte gevallen zal de arts misschien een vrij verkrijgbaar middel aanraden, en een verandering in de levensstijl. In meer ernstige gevallen, zal de arts wellicht een middel voorschrijven. Als de arts weet hoe erg het probleem is, dan kan hij beslissen of een simpele maagzuurremmer genoeg is, of dat een zuur onderdrukker of zelfs een blocker nodig is. Deze werken allemaal op verschillende maniere, maar over het algemeen zijn ze allemaal erg effectief.

Post by Globetrotter

Comments are closed.