Reflux bij baby’s

Reflux bij baby’s

Voor ruim de helft van alle baby’s komt het spugen als gevolg van reflux voor. Normaal gesproken wordt dit Gastroesophegale Reflux genoemd. In vrijwel alle gevallen is dit niet iets waar ouders zich druk om hoeven te maken.Heel zelden komt het voor dat een baby daadwerkelijk een probleem heeft.

Als uw baby normaal spuugt, dan zal hij hier uiteindelijk overheen groeien. Het is normaal dat een baby tijdens de eerste maanden spuugt nadat het gevoed is. Meestal groeit het kind er binnen een jaar overheen. Als dit niet het geval is, of als uw kind achterblijft in groei en ontwikkeling, dan kan er sprake zijn van een groter reflux probleem.

Een aantal van de meest voorkomende symptomen van reflux bij baby’s zijn regelmatige ‘natte boertjes’ en het opgeven van vloeistoffen wat meestal gepaard gaat met deze boertjes. Andere symptomen waar u voor uit moet kijken zijn ademhalingsproblemen en moeilijkheden bij het slikken. Dit of veelvuldig overgeven, of het achterblijven in groei en ontwikkeling in vergelijking met andere kinderen kunnen betekenen dat het tijd wordt om met uw baby naar de arts te gaan.

Voor het vaststellen van reflux bij baby’s heeft de arts vaak meer informatie nodig dan wat de ouders observeren, er is een lichamelijk onderzoek nodig. In lichte gevallen is er meestal niet meer nodig dan dat. In gevallen waarbij de arts vermoed dat het ernstiger is, kan uw arts bepaalde onderzoeken aanvragen. Dit kunnen onderzoeken zijn als: endoscopie, toezicht houden op de zuurgraad in de slokdarm, en een aantal laboratorium onderzoeken. Deze zullen uw arts helpen bij het vaststellen van het soort reflux waar uw baby last van heeft.

Meestal is er niet meer nodig dan een paar levensstijl veranderingen. Er bestaat echter de kans dat uw baby behandeld moet worden. Meestal is een vrij verkrijgbaar middel genoeg, maar in sommige gevallen kan de arts een middel voorschrijven. Deze middelen zijn meestal om de maagzuurproductie te onderdrukken, en deze zijn over het algemeen erg effectief.

Post by Globetrotter

Comments are closed.