Prostaatkanker Symptomen

prostaatkander2

Prostaatkanker is een ziekte dat de prostaatklieren aantast. Deze klieren horen bij de mannelijke geslachtsorganen, en daarom lopen alleen mannen risico op deze ziekte. Oudere mannen hebben een verhoogd risico op deze ziekte omdat er zich vele hormonale veranderingen voordoen in het lichaam na het vijftigste levensjaar, wat invloed heeft op de ontwikkeling van kwaadaardige cellen in de prostaat.

Vooral omdat de groei en de verspreiding van de kankercellen zo langzaam verloopt, is het moeilijk deze ziekte te detecteren. De afgelopen twee decennia is het echter mogelijk geworden om patiënten de juiste behandeling te bieden.

Dit is mogelijk geworden door het voortdurende onderzoek dat plaatsvindt op dit gebied. De precieze oorzaken van prostaatkanker zijn nog niet vastgesteld, maar er zijn bepaalde factoren waarvan men vermoedt dat ze een rol spelen in het ontwikkelen van de ziekte. Als de juiste voorzorgmaatregelen worden getroffen, dan kan dit probleem worden vermeden. Ook is het ontdekt dat wanneer de ziekte in een vroeg stadium wordt ontdekt en op de juiste manier wordt behandeld, de patiënt volledig kan herstellen. Het is daarom van groot belang om te weten op welke symptomen u moet letten, zodat de ziekte eventueel tijdig kan worden opgespoord.

Symptomen van prostaatkanker

Het is moeilijk om de symptomen van prostaatkanker op te merken, aangezien de symptomen meestal pas in latere stadia van de ziekte de kop op steken. De belangrijkste symptomen in een vergevorderd stadium doen zich voor wanneer de urinebuis onder druk staat door de gezwollen prostaat. Dit belemmert het normaal functioneren van de urinebuis. De patiënt kan voortdurend aandrang hebben om te urineren, vooral ’s nachts, wat tot slapeloosheid leidt. De doorstroming van de urine is minimaal, waardoor de persoon in kwestie het gevoel kan hebben dat de blaas niet volledig is geleegd.

In extreme gevallen kan er ook bloed in de urine zitten, maar dit kan ook een symptoom zijn van een andere aandoening. Seksuele aandrang neemt af, en als er wel geslachtsgemeenschap plaatsvindt, dan is de ejaculatie erg pijnlijk. Andere symptomen zijn pijn bij het urineren, en erectieproblemen. Soms kan de aandrang om te urineren erg groot zijn, terwijl er bij het urineren slechts enkele druppels uit komen.

Post by Globetrotter

Geef een reactie