Prostaatkanker dieet

prostaatkander2

Er zijn vele redenen waarom prostaatkanker de prostaatklieren van mannen aantasten. Tot op heden is de exacte oorzaak echter nog niet duidelijk. Daarom kan iemand bij wie prostaatkanker is vastgesteld het gevoel hebben dat er geen andere uitweg is, en dat hij de rest van zijn leven medicijnen zal moeten gebruiken. Dit is echter niet het geval. Iemand die lijdt aan prostaatkanker kan een gezond leven leiden door enkele veranderingen aan te brengen in zijn voedingspatroon waardoor zijn lichaam de kracht en de energie zal terugwinnen dat hij is verloren door de medicijnen die hij gebruikt om de ziekte te bestrijden.

Prostaatkanker dieet

Er is voortdurend onderzoek gaande om manieren te vinden om iemand die lijdt aan prostaatkanker te helpen zo snel mogelijk te herstellen naast de medische behandeling. Zo heeft men ontdekt dat het volgen van een bepaald dieet in combinatie met bepaalde oefeningen kan helpen bij het herstellen van de ziekte en het voorkomen van het terugkeren ervan.

Iemand die lijdt aan deze ziekte dient zich te houden aan een dieet met weinig vet, zoals mager vlees, kip of kalkoen zonder vel. De persoon dient gefrituurd eten te vermijden, evenals alle soorten voedsel met verzadigde vetten. Het dagelijkse dieet dient veel groente en fruit te bevatten, en dan m et name donkergroene groenten vanwege het hoge ijzergehalte, en oranje vruchten vanwege de antioxidanten. Ook dient de patiënt vitamines te gaan nemen, die de dokter in pilvorm kan voorschrijven. Voor een gebalanceerd dieet is het ook van belang peulvruchten en zuivelproducten te nuttigen die weinig vet bevatten. Soja en sojaproducten kunnen ook in het dieet opgenomen worden.

Hiernaast zijn er ook allerlei soorten diëten die kunnen helpen bij de preventie van prostaatkanker. Het dieet dat volkorengranen en zeevruchten bevat helpt niet alleen bij het voorkomen van prostaatkanker, het kan zelfs de effecten van de ziekte omkeren. Mannen die een verhoogd risico lopen op deze ziekte dienen zich altijd te houden aan een dieet met weinig vet, zodat zij overgewicht kunnen voorkomen, wat ook als oorzaak wordt gezien van deze ziekte.

Post by Globetrotter

One Response to Prostaatkanker dieet

Geef een antwoord