Preventie van de ziekte van Lyme

Bij ziekten geldt in alle gevallen dat voorkomen beter is dan genezen. Sommige ziekten zijn erg moeilijk vast te stellen en kunnen leiden tot verschillende andere problemen, waardoor deze ongeneeslijk kunnen worden en fataal kunnen aflopen. Lyme is een van deze ziekten.

Het wordt veroorzaakt door een tekenbeet, waardoor de bacterie die deze teek meedraagt het menselijk lichaam binnen kan dringen. Deze teken worden overgedragen op het menselijk lichaam wanneer de persoon in contact komt met herten of wilde dieren waar deze teken op leven. Er zijn simpele voorzorgsmaatregelen die getroffen kunnen worden om de teken te vermijden en daarmee de ziekte van Lyme uit de weg te gaan.

Preventie van Lyme
Om te voorkomen dat de teken zich op uw lichaam kunnen nestelen en de ziekte van lyme op u over kunnen dragen, is het belangrijk om altijd kleding te dragen die het gehele lichaam bedekt, zoals lange broeken waarbij de broekspijpen in de sokken worden gestopt, en shirts met lange mouwen die strak om de taille en de polsen zitten. Als u vaak in de tuin werkt, dan is het belangrijk om u regelmatig te laten onderzoeken, zodat u in het geval van een tekenbeet snel een diagnose kunt krijgen en behandeld kunt worden.

Als u op uw lichaam ergens een teek ontdekt, gebruik dan niet uw handen om de teek te verwijderen. Gebruik hiervoor een speciale tekenpen. Als u genoodzaakt bent om de teek met uw handen te verwijderen, dan is het belangrijk om handschoenen en tissues te gebruiken, en om na het verwijderen de handen goed te wassen. Anders bestaat er vooralsnog de kans dat u besmet raakt.

Als je woont in een gebied waar hertenteken voorkomen, controleer dan altijd de behaarde delen van uw lichaam, aangezien teken zich vooral aan haren hechten. De hoofdhuid moet ook dagelijks nagekeken worden om teken te verwijderen. Zo kunt u de ziekte van lyme voorkomen.

De ziekte van Lyme verspreidt zich vooral in de zomer. Vermijd gebieden met hoog gras en moerassen, en vooral de gebieden die erom bekend staan dat er veel hertenteken voorkomen.

Controleer uw lichaam altijd goed na het werken in volle struiken of in de tuin, zodat u gemakkelijk eventuele teken kunt verwijderen. Houd de omgeving rondom deze gebieden schoon door houtstapels en bladeren te verwijderen, aangezien teken hier gemakkelijk kunnen overleven. Gebruik insectenwerende middelen op het lichaam en op plaatsen waar teken gemakkelijk overleven. Dit is de beste manier om lyme te voorkomen.

Post by Globetrotter

Geef een reactie