Oorzaken van Reflux

Er zijn verschillende factoren die uw reflux probleem kunnen veroorzaken. Dit kan variëren van hoeveel u eet, tot wat u eet, tot hoe u zit nadat u gegeten heeft.

Hoeveel u eet

Het hoeft niet uit te maken hoe gezond u eet, als u teveel tegelijk eet dan is er nog altijd grote kans dat u op den duur last krijgt van reflux. Hoe meer u eet, hoe meer maagzuur uw maag produceert om het allemaal te kunnen verteren. Met al dat maagzuur is de kans groot dat dit relux veroorzaakt. Reflux is namelijk letterlijk het teruglopen van maagzuur vanuit de maag, de slokdarm in en soms naar de mond. Eet vaker, kleinere hoeveelheden en dan zult u minder grote veranderingen van uw maagzuur hebben, waardoor u minder last heeft van reflux.

Wat u eet

Uw eetpatroon heeft ook invloed op reflux. In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, hoeft u niet minder pittig of zuur voedsel te gaan eten. Sterker nog, behalve wanneer u echt overeet, hoeven deze voedingsmiddelen helemaal niet bij te dragen aan uw reflux probleem. Geloof het of niet, maar het zijn vooral de vettige voedingsmiddelen, zoals te krijgen zijn bij fastfood ketens, die het probleem verergeren. Deze voedingsmiddelen zorgen voor een grote toename van de maagzuurproductie, waardoor het reflux probleem verergert.

Uw lichaamshouding

Uw lichaamshouding tijdens en na het eten kan ook meespelen. Het wordt aangeraden om tijdens het eten, en minimaal 45 minuten na het eten, rechtop te blijven zitten. Dit betekent niet dat u niet mag ontspannen, het betekent alleen maar dat u rechtop moet zitten. Dit helpt reflux te voorkomen.

Slapen

Het is ook aangetoond dat het helpt als u uw hoofd ongeveer 15 tot 20 centimeter hoger dan de rest van uw lichaam houdt bij het slapen. Het kan geen kwaad om ook dit te proberen.

Post by Globetrotter

Comments are closed.