Niacine en Cholesterol

Niacine is een vorm van vitamine B, vitamine B3 om precies te zijn. Vitamine B3 kunt u binnen krijgen door dagelijks bepaalde zuivelproducten, kip / kalkoen, mager vlees, vis, eieren en noten te nuttigen. Niacine helpt bij het omzetten van koolhydraten in suiker, wat weer wordt gebruikt voor het leveren van energie. Tevens helpt niacine een gezond spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel, haar en ogen te behouden. Om deze reden wordt het gebruik van voedingssupplementen met vitamine B3 aangeraden.

Het helpt uw HDL spiegel te verhogen. De reputatie van Niacine is erg goed in vergelijking met andere cholesterolmedicatie. Het is een simpele vitamine, wat op veel eenvoudigere wijze werkt dan andere medicijnen. Men kan echter niet ontkennen dat niacine een fantastische invloed heeft op de cholesterolspiegel.

De grootste nadruk ligt nog altijd op het velagen van de LDL spiegel. Dit is zeker belangrijk. Maar tegenwoordig weten onderzoekers ook hoe cholesterol wordt gebruikt in het menselijk lichaam, en dusdanig erkennen zij nu ook het belang van het verhogen van de HDL spiegel.

Hoewel verschillende producenten hun uiterste best doen om een formule te ontwikkelen dat op effectieve wijze de HDL spiegel verhoogt, hebben zij hierin nog niet veel geluk gehad. Het middel torcetrapib lijkt veelbelovend, maar het veroorzaakt dusdanig nare bijwerkingen dat de FDA het gebruik van dit middel afkeurt. Het is daarom hoogtijd dat er meer aandacht wordt besteed aan het gebruik en de effectiviteit van niacine voor het verhogen van de HDL spiegel.

Niacine kan de HDL spiegel effectief met zo’n 15-35% verhogen. Om deze reden kan niacine zeker als waardevol middel worden beschouwd voor het verhogen van de HDL spiegel. U moet ook onthouden dat niacine niet alleen helpt bij het verhogen van de HDL spiegel, maar ook bij het verlagen van de LDL en triglyceride spiegel. Beide worden beschouwd als belangrijke risicofactoren aangaande hart en vaat ziekten.

Hoge doseringen niacine hebben wel als vervelende bijwerking blozen, maar dit is niet schadelijk. Het wordt echter in verschillende doseringen voorgeschreven. Er zijn ook andere bijwerkingen van niacine. Hoofdpijn, buikpijn, duizeligheid en in ernstige gevallen, leverbeschadiging. Er zijn manieren om deze bijwerkingen terug te brengen of te voorkomen, zoals het tegelijkertijd innemen met een maaltijd of met aspirine, maar men moet niet niacine gaan gebruiken zonder eerst met een arts te overleggen.

Post by Globetrotter

Geef een reactie