Nexium® en Reflux

Reflux is een aandoening wat zuurbranden, schade aan de slokdarm en pijn veroorzaakt. Het komt vooral voor wanneer u teveel eet, veel vettig voedsel eet of teveel alcohol drinkt. Er zijn natuurlijk meer factoren die meespelen. Reflux doet zich voor wanneer het maagzuur terugloopt de slokdarm in, wat een brandend gevoel veroorzaakt in de borst, keel en maag.

Nexium® is een middel dat gebruikt wordt om reflux te behandelen. Dit middel kan ook gebruikt worden in combinatie van andere middelen om bijvoorbeeld een maagzweer te voorkomen. Nexium® is een middel dat werkt door de hoeveelheid maagzuur die de maag produceert terug te brengen. Nexium® bevat het geneesmiddel esomeprazol en behoort tot de protonpomremmers (PPI), een bepaald type maagzuurremmers. Nexium® remt de maagzuurproductie.

Hoe is de werking van Nexium®?

Nexium® is een protonpompremmer. Protonpompjes zijn pompjes in cellen in de maagwand die verantwoordeljk zijn voor de aanmaak van maagzuur. Nexium remt deze zuurpompjes en remt zo de aanmaak van maagzuur.

Voordat u besluit om medicatie te gaan gebruiken, is het belangrijk eerst met een arts te overleggen. U wilt natuurlijk zeker weten dat de medicatie die u gaat gebruiken, geen wisselwerking heeft met andere medicatie die u misschien gebruikt. Het kan gevaarlijk zijn om bepaalde medicatie tegelijkertijd te gebruiken, zonder dat u van tevoren weet of deze wel met elkaar te combineren zijn.

Dit geldt ook voor eventuele voedingssupplementen of afslankmiddelen die u gebruikt. Zorg ook dat uw arts weet of u allergieën heeft voordat u een beslissing maakt. Het is ook belangrijk om te weten welke bijwerkingen het middel heeft.

De bijwerkingen van Nexium® zijn als volgt: terugkerende hoofdpijn, diaree, maagklachten, flatulentie, enige maagpijn, constipatie en een droge mond. Naast deze algemene bijwerkingen kunt u ook last krijgen van bijwerkingen die ernstiger zijn, zoals netelroos, uitslag, jeuk, moeite met ademhalen en/of slikken, zwelling, met name van het gezicht, inclusief de tong, lippen, ogen, keel, handen, voeten, enkels en soms zelfs de onderbenen. Ook kunt u last hebben van heesheid.

Als u last heeft van de bovenstaande bijwerkingen bij gebruik van Nexium® , dan moet u contact opnemen met een arts. Als het heel erg is, dan kan het nodig zijn te stoppen met de medicatie en iets anders te vinden waar u meer baat bij heeft.

Post by Globetrotter

Comments are closed.