Medicatie bij Osteoporose

Er zijn verschillende medicijnen verkrijgbaar waarmee u uw osteoporose kunt behandelen. U zult ondervinden dat sommigen bij bepaalde mensen beter werken dan bij anderen. U zult waarschijnlijk ook merken dat sommigen dagelijks ingenomen moeten worden, terwijl anderen op maandelijkse basis toe worden gediend. Sommigen kunnen oraal ingenomen worden, terwijl anderen direct in uw bloedsomloop worden geïnjecteerd. De enige manier om erachter te komen welke het beste is in uw geval, is door erover te praten met een arts, en te letten op bijwerkingen.

Osteoporose medicatie kan osteoporose voorkomen, dan wel behandelen. Het kan uw botafbraak terugdrinken, of zelfs uw botdichtheid vergroten. Zoals velen al weten, kan het vergroten van de botdichtheid u helpen vele botbreuken te voorkomen.

Hieronder staan enkele opties opgenoemd die u heeft qua medicatie.

Bisfosfonaten: Deze catagorie omvat medicijnen zoals Alendronaat, ook wel bekend als Fosomax, Ibadronaat, ook wel bekend als Boniva, en Zoledronzuur, of Reclast. Deze medicijnen kunnen gebruikt worden zowel door mannen als vrouwen. Zij zorgen ervoor dat uw lichaam minder botmassa verliest door de afbraak te vertragen.

Raloxifine: dit middel staat ook bekend als Evista. Dit middel is een SERM. Deze afkorting staat voor ‘Selective Estrogen Receptor Modulator’. Dit middel wordt gebruikt door vrouwen om het dunner worden van de botten te verminderen, en in sommige gevallen zelfs de botdichtheid te vergroten.

Calcitonine: Calcitonine staat ook wel bekend als Calcimar of Miacalcin. Dit is eigenlijk een hormoon dat van nature al voorkomt. Het helpt het calciumgehalte in uw lichaam te reguleren. Het kan als injectie of als neusspray toegediend worden, en evenals andere medicijnen zorgt het ervoor dat de botafbraak wordt vertraagd. Ook heeft het een stimulerend effect op het proces van botopbouw en biedt het vermindering van pijn dat in verband staat met spinale compressie fracturen.

Parathyroïd hormoon: Dit is een behandeling met injecties die wordt gebruikt bij de behandeling van zowel mannen als vrouwen voor de menopauze. Dit middel wordt vooral gebruikt bij mensen met een hoog risico voor botbreuken door een vergevorderd stadium van osteoporose. Dit zijn slechts enkele middelen die gebruikt worden bij osteoporose. Uw arts kan u nog meer opties voorleggen. Wellicht zit daar iets tussen wat beter voor u geschikt is.

Helaas speelt leeftijd ook een grote rol. Naar mate u ouder wordt, verliest u meer botmassa. Naar mate u meer botmassa verliest, hoe groter de kans wordt op osteoporose. Ook uw bouw, etniciteit en familiegeschiedenis spelen mee in uw kans op het ontwikkelen van osteoporose. De factoren waar u wel invloed op heeft, al dan niet met wat hulp, zijn geslachtshormonen, anorexia nervosa, uw consumptie van calcium en vitamine D, uw medicatiegebruik, uw levensstijl, het al dan niet roken en uw consumptie van alcohol. Dit zijn slechts enkele dingen die van invloed zijn.

Post by Globetrotter

Geef een antwoord