Massagetherapie

Massagetherapie

Heeft u zich ooit afgevraagd wat massagetherapie is en wat het kan doen voor uw gezondheid? Welnu, de officiële definitie van massagetherapie is het georganiseerd manipuleren van de zachte weefsels om uw lichaam te helpen haar weefsels te normaliseren.Massagetherapie in zijn geheel heeft als doel om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te bevorderen zodat de gezondheid en welzijn van een persoon positief kan blijven ontwikkelen.

In de massagetherapie zijn er een aantal methoden die door de beoefenaars en therapeuten worden gebruikt. Het zijn fysieke methoden die zowel vaste als bewegelijke drukuitoefening op bepaalde punten betreffen als het vasthouden of het laten bewegen van het lichaam. Omdat aanraking het belangrijkste aspect is van massage therapie, zul je ondervinden dat de therapeuten vrijwel altijd hun handen gebruiken om druk uit te oefenen. Het kan echter voorkomen dat zij hun onderarmen, ellebogen of zelfs hun voeten gebruiken wanneer zij denken dat u hier het meeste baat bij zult hebben.

Een ander belangrijk aspect van massagetherapie is het gecombineerde gebruik van zowel wetenschap als kunst. De beoefenaars moeten dan wel vele verschillende technieken aanleren voor het geven van een massage, maar het blijft altijd een must om hun tastzin te blijven gebruiken. Zij gebruiken hun tastzin om vast te stellen hoe veel druk op een bepaalde gespannen plek nodig is, en waar zich eventuele problemen bevinden.
massage1
Massagetherapie kan ook helpen bij pijn in de spieren. Wanneer u uw spieren overbelast, bouwen melkzuur en andere afvalstoffen op, wat spierpijn en spiersamentrekkingen kan veroorzaken. Wanner u gemasseerd wordt, neemt de bloedcirculatie toe waardoor de afvoer van deze afvalstoffen uit het lichaam bevorderd wordt, evenals het bevorderen van het helingsproces en uw vermogen om te herstellen van ziekten of blessures.

Zelfs wanneer u op dit moment geen last heeft van deze problemen, kan massage u nog altijd een algemeen gevoel van welzijn geven en uw zelfwaardering verhogen. Ook kan het uw immuunsysteem en uw bloedsomloop een oppepper geven en een positief effect hebben op uw bloeddruk. Een massage heeft nog vele andere voordelen en het kan toegevoegd worden aan vele verschillende gezondheidssystemen.

Anti Stress behandeling ?

Tijd voor jezelf nemen, dat doen wij veel te weinig. Tijdens deze behandeling komt u volledig tot rust. U kunt kiezen uit de volgende massages: ontspannende massage, shiatsu massage, hotstone massage, klassieke massage of bamboe massage.

 

DIY massage

Je kan jezelf ook een lekkere massage geven.
Onderstaande handelingen nemen 5 à 10 minuten van je tijd : een kleine investering voor een ontspannen gevoel.

Hoofd : manipuleer je voorhoofd met je vingers. Wissel van snelheid in intensiteit. Ga van het midden van je hoofd naar je slapen toe in een cirkelvormige beweging.

Nek : oefen druk uit met de toppen van je duimen , juist onderdaan je schedel aan je nek. Tijdens het drukken maar je ook een ronde beweging met je duimen

Schouders en armen : maak een vuist en klop zachtjes op je schouders en je armen. Doe dit van je schouder naar de armen toe. Nadien masseer / knijp je in de schouderspier.

Handen : oefen met je linkerduim druk uit op je recht handrug. Ga daarna vingers 1 voor 1 af. Rek nadien je vingers uit. Een ontspannen gevoel zal je daarna waarnemen.

Benen : buig naar voren en klop zachtjes met je vuisten op je bovenbenen. Manipuleer zo elk plaatsje , ook je billen. Niet op je bekken of wervelkolom slaan !

 

 

anti stress 1

Post by Globetrotter

Geef een antwoord