Lycopeen en prostaatkanker

prostaatkander2

Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar behandelmethoden die helpen bij de bestrijding van prostaatkanker, en die verlichting bieden bij het leef en de pijn die door deze ziekte veroorzaakt wordt. De ziekte heeft namelijk niet alleen invloed op degene die eraan lijdt, maar ook op de naasten. Prostaatkanker komt voornamelijk voor bij oudere mannen van de leeftijdscategorie vijftig plus. Deze ziekte ontwikkelt zich traag en heeft geen opmerkelijke symptomen, waardoor het vaak pas in een laat stadium wordt ontdekt.

Recente onderzoeksresultaten

De moderne onderzoeksteams hebben ook hun aandacht gericht op het onderzoeken van soorten voedsel die niet alleen helpen bij de behandeling, maar ook bij het voorkomen van prostaatkanker. Er is ontdekt dat lycopeen, een natuurlijke antioxidant, erg effectief is bij de behandeling van prostaatkanker. Lycopeen is een antioxidant dat door mensen ingenomen kan worden aangezien het een antiveroudering element bevat. Het helpt bij de genezing van vele soorten hartkwalen, en helpt ook in het gevecht tegen andere soorten kanker.

Lycopeen en prostaatkanker

De antioxidant lycopeen komt in grote hoeveelheden voor in tomaten. Omdat deze stof helpt tegen veel verschillende kwalen wordt het aangeraden om meer tomaten te gaan eten. Hierdoor neemt het lycopeen gehalte in het bloed toe, en dit helpt ook bij de preventie van prostaatkanker. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat het lycopeen wat gevonden wordtin de vellen van tomaten, gemakkelijk kan worden opgenomen door het menselijk lichaam als de tomaten genuttigd worden in bereidde vorm. De stof komt namelijk vrij uit de tomatencellen bij het koken ervan.

Lycopeen helpt in het terugbrengen van het hoge niveau aan antigenen die specifiek te maken hebben met prostaatkanker. Het omlaag brengen van het niveau aan dit antigeen helpt niet alleen bij het voorkomen van prostaatkanker, maar het helpt ook bij het vechten tegen de ziekte als deze er al is. Het remt namelijk de groei van kwaadaardige cellen in de prostaatklieren. Naast in tomaten is lycopeen ook te vinden in roze grapefuit, watermeloen en spaghettisaus.

Post by Globetrotter

Geef een antwoord