Lager Cholesterol

Ondanks het feit dat het vooral ouderen zijn die in de eerste instantie lijden aan een cholesterol probleem, zijn er tegenwoordig ook veel jongeren die met hetzelfde probleem te maken hebben. Cholesterol is een vettige, wasachtige substantie dat in de lever wordt geproduceerd. Het heeft vele belangrijke functies voor het lichaam, inclusief de productie van geslachtshormonen, bescherming van celweefsels, enzovoort. Een overvloed aan cholesterol kan echter zeer nadelige effecten hebben op de gezondheid.

Het maakt niet uit hoe uit u bent, als u lijdt aan een hoge cholesterolspiegel, dan zou het uw doel moeten zijn om uw cholesterolspiegel te verlagen, aangezien een ongezonde cholesterolspiegel een grote bedreiging vormt voor het cardiovasculaire systeem, het zenuwstelsel en andere organen, inclusief de hersenen.Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw cholesterolspiegel te verlagen en in de hand te houden.

Zoals wordt beschreven door een aantal gezondheidsspecialisten, zijn er vier dingen die u in gehachte moet houden bij het verlagen van uw cholesterolgehalte. Ten eerste moet u overstappen op een gezond, hart-vriendelijk dieet. U moet voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigde vetten vermijden, zoals vette vleessoorten, rood vlees, eierdooiers en zuivelproducten.

Bij het volgen van een dergelijk dieet is het belangrijk dat u zorgt dat een aantal voedingsmiddelen die u eet, al eet u ze met mate, een positief effect hebben of het verlagen van uw cholesterolspiegel. Dit zijn voedingsmiddelen als vette vis, zoals zalm en tonijn, noten zoals amandelen en walnoten, haver en havermout en bepaalde soorten margarine.

Sommige experts zeggen dat de voordelen van deze diëten voor iedereen verschillend zijn. Voor de een werkt een dergelijk dieet beter dan voor de ander. Deze diëten helpen ook bij het verlagen van het transvet gehalte en verhogen het HDL spiegel van het bloed. Beweging helpt ook bij het verlagen van de cholesterolspiegel. Verbeterde fysieke activiteit heeft een significant effect op de cholesterolspiegel van een individu, inclusief het verhogen van de HDL spiegel en het verlagen van de LDL spiegel en triglyceride.

Het is belangrijk af te vallen, aangezien overgewicht het risico ook verhogen. Als u afvalt, dan zal uw slechte cholesterolspiegel significant lager worden, terwijl uw goede cholesterolspiegel beter wordt. Als het handhaven van uw levensstijl niet genoeg is, en als u niet weet te slagen in het verlagen van uw cholesterolspiegel, dan zult u medicatie moeten gaan gebruiken. Hiervoor zijn specifieke middelen verkrijgbaar.

Post by Globetrotter

Geef een reactie