Kruiden bij Menopauze

Kruiden bij Menopauze

Steeds meer vrouwen richten zich op natuurlijke methoden voor hun benodigdheden op het gebied van gezondheid. Dit komt zowel door de toenemende kosten van traditionele medicijnen als door de vele verschillende gevaren en bijwerkingen. Hoewel het gebruik van kruidenremedies bij de menopauze zeer effectief kan zijn, moet u toch voorzichtig wezen. Overleg altijd met een arts voordat u begint aan een bepaalde behandeling, om te bepalen of een bepaalde behandeling wel veilig is in uw menopauzale situatie. Hier zijn een aantal verschillende kruiden die gebruikt worden bij menopauze symptomen, en hoe deze gebruikt worden om de klachten te verhelpen:

Een van de vele symptomen van de menopauze is vaginale droogheid. Als u aloë vera gel met iepenpoeder vermengt, dan wordt het een natuurlijk glijmiddel wat helpt bij dit probleem. U dient de ingrediënten goed te vermengen totdat er een soort pasta ontstaat. Dit kunt u dan voordat u ’s nachts gaat slapen, inbrengen in de vagina.

Het kruid Damiana is bekend vanwege haar werking als afrodisiacum. Dit kan erg effectief zijn voor vrouwen die een verminderde libido hebben.

Kamille is ook een effectief kruid bij menopauze. Dit kruid kan helpen voor mensen die last hebben van slapeloosheid of onrustige slaap. Het ontspant op natuurlijke wijze lichaam en geest. Men moet dit echter niet te vaak en regelmatig gebruiken.

Een ander populair kruidenmiddel bij menopauze is Siberische ginseng. Dit schijnt te helpen bij de productie van oestrogeen, en het schijnt ook erg effectief te zijn bij de behandeling van depressie. Siberische ginseng is een krachtig kruid, en het dient alleen gebruikt te worden onder toezicht van een arts.

De bladeren van de paardenbloem zijn een goede bron van calcium, en deze zijn dan ook zeer behulpzaam voor vrouwen die een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van osteoporose. Osteoporose is een veel voorkomende kwaal bij post-menopauzale vrouwen. Paardenbloem bladeren vullen op natuurlijke wijze het gebrek aan calcium aan.

Er zijn een aantal andere kruiden die ook helpen bij vrouwen die last hebben van menopauze klachten. Al deze kruiden zijn zeer krachtig op hun eigen manier, en deze dienen dan ook met mate te worden gebruikt. De sleutel voor het gebruik van kruiden bij de menopauze is een arts te hebben die bereid is om een kijkje te nemen naar deze natuurlijke supplementen, en die u dan ook advies kan geven voor het goede gebruik ervan. Probeer nooit deze middelen te gebruiken zonder hulp van een arts.

Post by Globetrotter

Geef een reactie