Insomnia Behandelingen

De sleutel naar een goede behandeling voor insomnia ligt in het vinden van de oorzaak en het elimineren hiervan. Er kunnen latente psychologische of medische problemen zijn die geleid hebben tot insomnia. Soms is er sprake van oorzaken zo simpel als jetlag of stress, die na verloop van tijd zelf verdwijnen. Bij acute gevallen van insomnia is vaak medische interventie nodig. Het is in de eerste instantie van groot belang dat de oorzaak van de insomnia wordt vastgesteld voordat er een behandeling wordt gestart.

Slaapmedicatie wordt meestal voorgeschreven in een lage dosis en voor korte tijd, aangezien deze voor gebruik op lange termijn worden afgeraden. Slaapmiddelen mogen alleen gebruikt worden onder streng toezicht van een arts. Ontspanningstherapie kan helpen om spanningen en stress te verminderen, zodat de patiënt kan kalmeren.

Velen brengen de nacht door in bed zonder te slapen, en proberen de hele nacht door zonder succes in slaap te komen. Slaap-beperkings programma’s die in de eerste instantie slechts enkele uren slaap toestaan, kunnen worden opgeschroefd totdat de normale slaaptijd is bereikt. De meeste mensen gaan naar bed om te slapen, of om te vrijen.

Het opnieuw conditioneren van het lichaam om alleen gebruik te maken van het bed wanneer de persoon slaperig is, en pas weer naar bed te gaan wanneer hij weer moe is, is een proces wat helpt bij de genezing. Tussendoor slapen wordt ook afgeraden, tenzij slaap echt nodig is op dat moment.

Mensen die last hebben van insomnia kunnen in een vroeg stadium enkele technieken leren waaronder het vermijden van alcohol, cafeïne of nicotine voor het slapengaan, en het vermijden van slapen overdag.

Siesta is dan wel normaal in het middellandse zee gebied en in zuid Amerika, maar het is zeker niet geschikt voor iemand die last heeft van insomnia. Grote maaltijden voor bedtijd dienen vermeden te worden, eet regelmatig en vergeet niet om alleen overdag aan lichaamsbeweging te doen. Het is gezond om elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan, en om iets anders te gaan doen als het slapen moeilijk wordt, zoals naar een andere kamer gaan om angst te verminderen.

Een comfortabele slaapplek is van groot belang voor iemand die lijdt aan insomnia, en het bed is alleen bedoeld voor slaap en seks. ’s Avonds ontspannen door de mediteren of ontspanningsoefeningen te doen kan ook helpen. Dit zijn simpele tips voor mensen met vroege tekenen van insomnia. In ernstigere gevallen dient u contact op te nemen met de huisarts.

Post by Globetrotter

Geef een reactie