Hoge bloeddruk

Bloeddruk is de kracht waarmee het bloed door de aderen en slagaderen stroomt. Hoe meer bloed uw hard per seconde pompt, hoe hoger de bloeddruk. Stress, fysieke activiteit en een plotselinge verandering van stemming zoals spanning, verdriet of blijdschap kunnen ook een hoge bloeddruk veroorzaken. Als uw bloeddruk constant hoog is, dan gaat dit op den duur uw bloedvaten en uw hart beschadigen.

De meest voorkomende complicaties die uit een hoge bloeddruk voort kunnen komen zijn een hartaanval, beroerte en cardiovasculaire aandoeningen. Deze complicaties kunnen fataal aflopen en volgens onderzoek staan deze incidenten in de top tien van doodsoorzaken ter wereld.

Wie lopen er een verhoogd risico op het ontwikkelen van een hoge bloeddruk? Vooral volwassenen van 35 jaar en ouder, aangezien het hart van een volwassene sneller pompt dan het hart van een kind. Volgens onderzoek hebben Afrikaans-Amerikaanse volwassenen en ouderen een grotere kans. Mensen met overgewicht lopen ook een verhoogd risico doordat zij niet genoeg lichaamsbeweging krijgen om vetten en cholesterol te verbranden.

Deze belemmeren de doorstroming va het bloed waardoor het hart sneller moet gaan pompen. Hierdoor wordt de bloeddruk hoger, en dit kan leiden tot onder andere een beroerte. Bij mensen die veel alcohol drinken, wordt het zuurstof dat door het bloed vervoerd wordt vervangen door alcohol, wat ook leidt tot een verhoging van de bloeddruk. Andere mensen die een verhoogd risico lopen op een hoge bloeddruk zijn mensen die anti-conceptie pillen slikken, mensen met nierziekten, en mensen die lijden aan diabetes mellitus.

Een andere mogelijke oorzaak van een hoge bloeddruk is de mogelijke genetische connectie. Als uw ouders problemen hebben met hun bloeddruk, probeer dan uw dieet in balans te houden en houdt uw bloeddruk in de gaten. U kunt de aandoening erven via uw genen.

Als u weet dat een hoge bloeddruk in uw familiegeschiedenis voorkomt, zorg dan dat u stress vermijdt, let op uw diet, vermijd alcohol, neem geen anti-conceptie pillen en zorg voor genoeg lichaamsbeweging.

Bloeddruk kan op twee manieren gemeten worden. Systolisch wordt de bloeddruk gemeten in verband met de snelheid van de hartslag. De diastolische meting wordt gedaan wanneer u in rust verkeert. De meest bekende methode is de systolische bloeddruk meting.

Post by Globetrotter

Geef een reactie