Het prostaatkanker fonds

prostaatkander2

Over de afgelopen eeuw is prostaatkanker een wereldwijd probleem geworden aangezien een groot deel van de mannen in de leeftijdscategorie van vijftig jaar en ouder lijden aan deze ziekte. Het is waar dat deze ziekte zeer langzaam vordert, waardoor de sterftecijfers door deze ziekte relatief lag zijn, maar het is ook waargenomen dat veel mannen niet sterven dóór prostaatkanker, maar wel mét prostaatkanker. Om deze ziekte uit te roeien en men de pijn en lijden van kanker te besparen, lopen er vele soorten onderzoek naar de precieze oorzaak en symptomen van deze ziekte.

Het prostaatkanker fonds

Het prostaatkanker fonds is opgericht in 1993, met als hoofddoel betere behandelingen te vinden voor deze ziekte, en de mensen te helpen die lijden aan het probleem van het terugkeren van de ziekte na het ondergaan van de volledige medische behandeling. Het fonds selecteert en werft onderzoeksprogramma’s. Met behulp van het inzetten van middelen heeft het fonds financiële hulp geboden aan ruim vijftienhonderd programma’s van ruim tweehonderd onderzoekscentra verspreid over ruim twintig landen over de hele wereld.

Op dit moment is het fonds het grootste filantropische organisatie ter wereld dat alle financiering regelt wat nodig is voor onderzoek op het gebied van prostaatkanker. Vandaag de dag ontvangt het fonds zowel van de overheid als van particulieren steun van over de hele wereld, voor programma’s die betrekking hebben tot prostaatkanker. Het fonds heeft geholpen in het opbouwen van de wereldwijde onderzoeksonderneming. De sterftecijfers van prostaatkanker zijn dankzij het fonds teruggebracht. In 2007 is het sterftecijfer met 30 procent teruggebracht.

Het prostaatkankerfonds heeft voor mensen over de hele wereld die lijden aan prostaatkanker hoop gebracht. Naar schatting zijn er over de hele wereld bijna 16 miljoen mensen die lijden aan deze ziekte en hun naasten die hun leven normaal hebben kunnen oppakken na genezing van de ziekte. Onderzoek is echter nog altijd gaande, en het doel is uiteindelijk een behandeling te vinden die de ziekte voorgoed zal uitroeien.

Post by Globetrotter

Geef een reactie