Ernstige Insomnia

Insomnia is geen zeldzame aandoening. Vrijwel iedereen heeft wel eens last gehad van slapeloosheid, een slaapstoornis of insomnia. Insomnia kan opkomen zonder waarschuwing. Het kan zich voordoen in vlagen en kan sporadisch van aard zijn. De meest voorkomende vorm gaat na verloop van tijd vanzelf over, meestal na een dag of twee. Als insomnia langer aanhoudt dan een week, dan is het ernstig en dient u een arts te raadplegen.

Ernstige insomnia wordt soms ook wel chronische insomnia genoemd. Angst, spanningen, huwelijkse problemen, problemen op het werk, spanning door hoge stress, hoge verwachtingen waar u niet aan kunt voldoen, dit zijn allemaal mogelijke oorzaken van insomnia en juiste medische interventie is van groot belang. De chronische vorm van insomnia kan veel problemen teweeg brengen en het mag niet onbehandeld blijven.

Naast het werk, wordt het voor iemand die aan insomnia lijdt ook moeilijk om door te gaan met het normale dagelijkse leven. De persoon heeft weinig enthousiasme, is prikkelbaar en kan tegen problemen oplopen zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Gebrek aan enthousiasme kan verergerd worden door gebrek aan concentratie wat ongelukken kan veroorzaken, en suïcidale gevoelens teweeg kan brengen bij mensen die normaal gesproken heel gewoon zijn.

Als er sprake is van insomnia symptomen, dan kunt u het beste zo snel mogelijk een arts raadplegen. Depressie is een veel voorkomend probleem tegenwoordig, met alle mensen die meer van zichzelf verwachten dan dat zij aankunnen, en met het feit dat er veel meer nodig is om iemand tevreden te stellen tegenwoordig. Depressie kan veroorzaakt worden door verlies, op financieel, professioneel en persoonlijk gebied.

De persoon kan een aanzienlijk verlies hebben geleden op de markt, kan een baan zijn kwijtgeraakt of kan gescheiden zijn, wat een depressie teweeg heeft kunnen brengen. Soms kan ernstige insomnia ook veroorzaakt worden door een combinatie van alle bovengenoemde factoren die toevallig opeenvolgend zijn gebeurd.

Langdurige nierziekte, artritis, hartfalen, de ziekte van parkinson en een te snel werkende schildklier kunnen ook ernstige insomnia veroorzaken. Naast medicijnen kunnen yoga, meditatie en ontspanningsoefeningen ook erg helpen bij het tot rust brengen van de geest. Het verbeteren van de slaap omgeving en omstandigheden kunnen ook helpen, evenals het veranderen van bepaalde gewoontes, zoals het vermijden van alcohol, roken, en het drinken van een glas warme melk voor het slapen gaan.

Teveel thee en koffie kan iemand van de slaap beroven. Ernstige insomnia kan lang voortduren en artsen kunnen dan kalmerende middelen gaan voorschrijven om de patiënt te behandelen. Voorzichtigheid is hierbij echter wel geboden aangezien deze middelen gewenning veroorzaken.

Post by Globetrotter

Geef een reactie