Epilepsie Symptomen

Er zijn vele mensen die lijden aan regelmatige, terugkerende aanvallen. Deze aandoening staat bekend als epilepsie. Deze aanvallen komen in verschillende vormen voor. Iemand die de diagnose epilepsie heeft gekregen, zal vaak maar 1 soort vertonen, hoewel het mogelijk is dat iemand meerdere soorten aanvallen krijgt. U hoeft niet bang te zijn dat u de ziekte krijgt als u iemand kent die eraan lijdt, het is namelijk niet besmettelijk.

Symptomen van Epilepsie
Er is een verstoring in de elektrische activiteit in de hersenen wanneer een epileptische aanval plaatsvindt. De symptomen kunnen variëren, afhankelijk van de locatie van de elektrische verstoring in de hersenen. Als iemand een grand mal of tonisch clonische aanval krijgt, dan zal hij spiertrekkingen of rigiditeit van de spieren vertonen, neervallen op de grond, buiten bewustzijn raken of het uitschreeuwen.

Als het een complexe, partiële aanval is dan zal de patiënt er versuft of verward uitzien, en als u hem vragen zou stellen, dan zou hij geen antwoord kunnen geven omdat alles mistig is in zijn hoofd. Bij andere zijn de aanvallen bijna niet te merken, en mensen die op dat moment bij die persoon zijn hebben vaak ook niet door dat er een aanval gaande is.

In het geval van een petit mal aanval of absence, is het enige teken of symptoom dat de persoon in kwestie zal ervaren, een aantal seconden waarin alles blanco is, of het afwezig staren in het niets en het snel knipperen.

Symptomen van simpele partiële aanvallen
De meeste patiënten vertonen de stereotypische tekenen en symptomen. Een aantal van de motorische symptomen zijn het stokken van de vocalisatie en spraak, een asymmetrische houding van ledematen, het draaien van het hoofd en bewegingen van het oog naar dezelfde kant, en afwisselende spanning en ontspanning van bepaalde spiergroepen.

De sensorische symptomen zijn onder andere het licht in het hoofd zijn, duizeligheid, het waarnemen van onaangename geuren en smaken, het horen van sissende, brommende of zoemende geluiden, hallucinaties, illusies en het zien van flitsen licht of kleur. De autonomische symptomen zijn een snelle hartslag (tachycardie), zweten, verwijde pupillen, kippenvel, overgeven, misselijkheid, incontinentie, blozen en borborygmi.

Post by Globetrotter

Geef een reactie