Effecten van Insomnia

Insomnia kondigt zich niet van tevoren aan. Het kan onverwachts toeslaan bij wie dan ook, op welke leeftijd dan ook. Een milde vorm kan enkele dagen aanhouden, maar acute gevallen kunnen weken of zelfs maanden lang aanhouden. Ernstige gevallen maken het moeilijk om een normale levensstijl te handhaven.

In principe betekent insomnia, oftewel slapeloosheid, het onvermogen om te slapen zoals een normaal persoon dat zou doen. Dit is genoeg reden tot achteruitgang van de gezondheid na verloop van tijd. Het valt niet te ontkennen dat het lichaam een minimum aantal uren slaap per nacht nodig heeft om optimaal te kunnen blijven functioneren.

Leeftijd en enkele andere factoren hebben invloed op het aantal uren slaap dat u nodig heeft, maar de effecten van het niet kunnen slapen door insomnia zullen uiteindelijk verstoring veroorzaken, wat problemen met zich meebrengt voor uw gezondheid. Als het onbehandeld blijft, dan kan het zelfs fataal worden.

Als u niet uw lichaam kunt voorzien van het aantal uren slaap dat het nodig heeft, dan zal het uw concentratie beïnvloeden. U zult het moeilijk gaan vinden om te concentreren, en u wordt prikkelbaar. De uitbarstingen die hier gevolg van zijn, kunnen uw prestaties negatief beïnvloeden zowel op professioneel als persoonlijk niveau. U kunt uw baan verliezen. Het kan goede relaties verwoesten aangezien u op onverwachte momenten zonder reden uitbarstingen kunt hebben.

Zelfs als u achteraf spijt heeft, is de kans groot dat u weer hulpeloos zult zijn in een soortgelijke situatie. Hierbij kunt u het gevoel hebben dat u de controle helemaal kwijt bent. Echtscheidingen komen vaak voor in relaties waarbij iemand lijdt aan insomnia en geen juiste behandeling heeft gekregen. Het zal moeilijk worden voor andere om met u samen te leven als u uw slapeloosheid onbehandeld laat voortbestaan.

Een van de effecten die het op langere termijn kan hebben op uw gezondheid is gewichtsverlies, ongeacht een toereikend dieet. In het begin kunt u ook in een depressie raken door uw onvermogen om te slapen, en de slaappillen die hiervoor vaak voorgeschreven worden, kunnen bij de afbouw juist leiden tot slapeloosheid.

Het is nooit te laat om een arts te raadplegen. De arts kan u medicatie voorschijven die u met uw slapeloosheid kunnen helpen. Naar schatting lijden er zo’n 70 miljoen mensen in de VS aan insomnia. Velen hiervan hebben ernstige klachten. Naar het schijnt komt insomnia vaker voor dan vrouwen dan bij mannen, en er zijn ook veel kinderen die lijden aan deze stoornis.

Post by Globetrotter

Geef een antwoord