Drie diëten

Het eiwitdieet, het 10 dagen dieet en het ziekenhuisdieet zijn drie diëten gericht op snelle resultaten. Maar zijn dat dan tijdelijke resultaten, of blijf je slank? In dit artikel drie diëten toegelicht.

Het eiwitdieet

Een eiwitdieet, ook wel uitgebreide proteïnedieet genoemd, is bijzonder geschikt voor mensen die snel willen afvallen. Niet alleen dat, het is namelijk momenteel ook erg populair. Een eiwitdieet gaat ervanuit dat je in korte tijd veel af kunt vallen door voornamelijk eiwitrijk voedsel te eten, in plaats van calorierijk voedsel. Eiwitten geven je namelijk eerder een vol gevoel, waardoor je minder eten nodig hebt. Bovendien vergt het afbreken van eiwitten veel energie van je lichaam, waardoor het aanspraak maakt op de vetreserves. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: daardoor val je nog meer af.
Er zijn ook kanttekeningen aan een eiwitdieet. Je moet dit dieet niet langer dan vier maanden intensief volgen. Je leeft voornamelijk op eiwitten en het is ook goed om andere stoffen binnen te krijgen. Na het volgen van het eiwitdieet kun je snel op je streefgewicht zijn. Door, aan de hand van een goed eiwitdieet, gebalanceerd over te stappen op de gang van alledag, kun je ervoor zorgen dat je op gewicht blijft en voorkom je dus gejojo. Zo heeft afvallen weinig zin.

10 dagen dieet

Een 10 dagen dieet gaat ervanuit dat je in tien dagen tijd vijf kilo verbrandt. Voor een deel is dit dieet te vergelijken met het eiwitdieet, want het gaat er ook vanuit dat je eiwitten eet om een vol gevoel te ervaren. Daardoor hoef je minder te eten en zal je eerder verzadigd zijn. Een 10 dagen dieet staat je toe om onbeperkt koffie, water en thee te drinken (want daar zit geen grammetje vet in, als je zonder melk drinkt). Daarnaast gaat het dieet er vanuit dat je vetvrij braadt en bakt en het innemen van calorieën zoveel mogelijk voorkomt. Op die manier is het zeker mogelijk om in korte tijd heel veel kilo’s kwijt te raken. Een nadeel van het 10 dagen dieet is dat het echt voor tien dagen is en je daarna weer heel snel aan kunt komen. Het is dus vooral bedoeld als je op zoek bent naar tijdelijk gewichtsverlies, bijvoorbeeld voor een feestje, een bruiloft of een andere gelegenheid.

Het ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet is ook een zogenaamd snel dieet. In heel korte tijd verbrandt je heel veel vet, omdat je maar heel weinig voeding tot je neemt. Vroeger werd dit gedaan als mensen snel af moesten vallen voor een bepaalde operatie. Het ziekenhuisdieet is erg effectief, want je eet heel weinig. Maar het ziekenhuisdieet is ook omstreden, omdat het niet erg gezond is. Je moet goed voor je lichaam zorgen, want dat heeft energie en voeding nodig. Maar door het ziekenhuisdieet negeer je dat en kan je lichaam gaan reageren. Het is dus aan te raden om een ziekenhuisdieet alleen te volgen als het echt noodzakelijk is. Anders kun je beter uitwijken naar betere diëten, die ook een positiever effect op je lichaam hebben en in ieder geval geen aanslag doen erop.

Post by Globetrotter

Comments are closed.