Diabetes bij Kinderen

Diabetes bij Kinderen

Merkt u dat uw kind vaker dan normaal op het potje gaat? Heeft hij altijd maar honger en dorst, en valt hij desondanks af? Is hij altijd moe en geïrriteerd? Klaagt hij dat hij wazig ziet?
Als u ja kunt antwoorden op meer dan 1 van deze vragen, dan heeft uw kind misschien diabetes type 1, ook wel bekend als juveniele diabetes. Dit wordt over het algemeen vastgesteld bij kinderen en jongvolwassenen. Dit is een aandoening waarbij de alvleesklier zeer weinig tot helemaal geen insuline produceert, waardoor de persoon in kwestie afhankelijk is van insuline-injecties. Dit type diabetes kan nog niet worden genezen, maar kan wel worden behandeld.

De kans dat uw kind diabetes type 1 heeft is groter wanneer iemand in uw familie geschiedenis ook diabetes type 1 heeft. Andere risicofactoren zijn onder andere:

•• Wanneer u tijdens uw zwangerschap last heeft gehad van pre-eclampsie (hypertensie toename veroorzaakt door zwangerschap).

•• Als uw kind Zuigelingen voeding (melk formulae) heeft gehad tijdens de eerste 6-8 maanden.

•• Als u Noord-Europees of Mediterraans bent

Als uw kind symptomen vertoont, dan is het verstandig het kind naar de huisarts te brengen voor een onderzoek. Zorg dat u van uw arts goed begrijpt om wat voor type diabetes het gaat, en stel vragen over wat u moet doen met het dieet van uw kind.

Deze symptomen worden misschien afgewimpeld als normaal bij opgroeiende kinderen, toch dienen ze niet genegeerd te worden. Diabetes type 1 heeft complicaties die, wanneer er niet tijdig wordt ingegrepen, blindheid, hart-, nier of zenuwschade tot gevolg kunnen hebben.

Post by Globetrotter

Geef een reactie