Cholesterolverlagend Dieet

Uw voedingspatroon speelt een belangrijke rol met betrekking tot uw cholesterolspiegel. Als er bij u hoge cholesterol wordt vastgesteld, dan is het belangrijk dat u overstapt op een cholesterolverlagend dieet. Dit helpt bij het in de hand houden van uw cholesterolspiegel. Er zijn verschillende soorten cholesterolverlagende diëten. In alle gevallen is het eerste doel om de vetinname te verminderen, aangezien vet een significante rol speelt bij het verhogen van de LDL spiegel, van slechte cholesterol dus. Hier zijn de kenmerken van een aantal populaire cholesterolverlagende diëten in het kort.

Het Mediterrane dieet

Het Mediterrane dieet moedigt het nuttigen van veel fruit, groenten en voldoende granen aan. Slechte hele kleine porties rood vlees zijn toegestaan in dit cholesterolverlagend dieet. U kunt wel wat poelier en visproducten nuttigen. U mag ook wat zuivelproducten. U mag iedere maaltijd met een glas wijn nuttigen.

Het vegetarische dieet

Het spreekt voor zich dat mensen die deze cholesterolverlagende dieetoptie volgen, geen dierlijke producten mogen nuttigen zoals vis, pluimvee of vlees. U moet veel granen, groenten en fruit eten. Sojaproducten, zaden en noten worden ook aanbevolen.

Het mayoklinische dieet

Het mayoklinische dieet helpt niet alleen bij het verlagen van uw cholesterolspiegel, maar ook bij het verlagen van de bloeddruk. Het eten van grote hoeveelheden groenten en fruit wordt gestimuleerd. Bij het kiezen van een cholesterolverlagend dieet is het belangrijk dat u volledig overstapt op producten met een laag vetgehalte. Hier zijn de namen van een aantal voedingsmiddelen met een laag cholesterol- en vetgehalte.

Groenten, fruit, zaden, noten, volkorengranen, vis, ontbijtgranen en zilvervliesrijst. Bij het opstellen van uw cholesterolverlagende dieet dient u op z’n minst 4-5 porties groente en fruit erin op te nemen. U dient rood vlees zo veel mogelijk te vermijden. U mag wel kip zonder vel en kalkoen in plaats van rood vlees.

Gebruik slechts een kleine hoeveelheid margarine op uw brood, en gebruik het niet voor uw groenten of bijvoorbeeld voor over de popcorn. Eet een ruime hoeveelheid zaden en noten. Zorg echter wel dat deze zonder boter en zout zijn. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen zoals gefrituurde producten en andere junkfood. Vermijd snoep en gebak, frisdrank enz. Kies voor volkorenbrood en sauzen op basis van groenten.

Post by Globetrotter

Geef een reactie