Brandend Maagzuur-Reflux Advies

Reflux is het oprispen van de maaginhoud, wat irritatie en ontsteking van de slokdarm veroorzaakt. Dit is een van die dingen waar iedereen wel eens last van heeft, wat over het algemeen niet zo’n probleem is. Tenzij je iemand bent die er constant last van heeft, vrijwel elke dag.

Heel veel inwoners van Nederland en België hebben hier op dagelijkse basis last van en het wordt meestal herkend door een van de symptomen. Dit symptoom staat bekend als overmatig maagzuur, zuurbranden , brandend maagzuur (gastro- oesofagale reflux). Helaas kan reflux een langdurig probleem worden voor veel mensen.

Er zijn veel namen in gebruik voor deze aandoening. Enkelen zijn Gastroesophageal Reflux Disease (afgekort als GERD), Reflux, of Reflux Esophagitis. Het doet zich voor wanneer maagzuur oprispt in de slokdarm, en voor sommige mensen is dit zowel een veel voorkomend iets als een ernstig probleem. Reflux wordt meestal in toom gehouden door medicatie. Deze medicijnen werken door de maagzuurproductie te remmen, waardoor het probleem vermindert

De meest gebruikte middelen tegen reflux zijn Nexium® en Rennie®. Dit komt grotendeels door het adverteren. Het kan moeilijk zijn televisie te kijken zonder dat er op den duur reclame voorbij komt voor deze medicijnen. Wat deze reclames echter niet vermelden, is dat maagzuur nodig is om voedsel goed te verteren. Door de maagzuurproductie te remmen, wordt het moeilijk voor uw lichaam om de dingen die u eet te verteren en in uw lichaam op te nemen.

Dit betekent niet dat deze medicijnen niet werken. Het houdt wel uw reflux in toom. Het belemmert echter tegelijkertijd de vertering, wat voor sommige mensen schadelijke effecten kan hebben. Door het belemmeren van de vertering, maken deze medicijnen het ook moeilijk voor de maag om bepaalde bacteriën in het voedsel te doden die voedselvergiftiging veroorzaken. Er zijn andere behandelingen en diëten die uw vertering kunnen helpen en tegelijkertijd de reflux kunnen tegengaan. Deze omvatten onder andere het drinken van veel water, in sommige gevallen meerdere liters per dag. Door dit te doen, wordt de zuurgraad in de maag in balans gehouden door het maagzuur te verdunnen. Ook kan het uw lichaam in het algemeen beter helpen te functioneren.

Post by Globetrotter

Comments are closed.