Astma Symptomen

De symptomen van astma worden vaak gedurende de nacht erger. Ademhalingsmoeilijkheden, variërend van mild tot ernstig, dienen zich aan. Het gladde spierweefsel rondom de bronchiën trekt zich samen, waardoor de luchtwegen vernauwen en geïrriteerd raken tijdens een aanval. Slijm zet zich af in de bronchiën waardoor deze nog nauwer worden, en in extreme gevallen kan de zuurstof toevoer naar de vitale organen hierdoor stil komen te liggen.

De symptomen van astma zijn vaak moeilijk vast te stellen, en wanneer deze erger worden, dan kunnen ze zelfs tot een dodelijke astma aanval leiden. Sommige mensen hebben het geluk een aanval tijdig te kunnen herkennen wanneer deze zich aandient, en kunnen dan de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Anderen krijgen echter niet genoeg tijd om te reageren als een astma aanval zich plotseling voordoet.

Veel voorkomende symptomen van astma
Plotselinge piepende ademhaling door blootstelling aan koude lucht, te veel lichamelijke inspanning en zuurbranden, een aanhoudende droge hoest dat de persoon volledig buiten adem achter kan laten. Kortademigheid waar mensen die niet aan astma lijden meestal geen last van hebben na bepaalde inspanning, kan voor een astma patiënt totaal uitputtend zijn. Dit is een van de vroege symptomen van astma en tijdens vochtige, koude winters kan het verergeren.

Naast het buiten adem zijn is een snelle pols een ander symptoom van astma wat zich voordoet na een stevige wandeling of de gebruikelijke lichaamsbeweging. Zelfs als het niet al te warm weer is, kan een astma patiënt na normale inspanning behoorlijk zweten. Andere symptomen van astma zijn verlaagde bewustzijn tijdens aanvallen die vaak vooraf worden gegaan door een gevoel van druk of pijn op de borst in combinatie met verwijdde neusgaten.

Het ophoesten van kleine hoeveelheden bloed kan ook als symptoom worden beschouwd. De symptomen van astma zijn erg moeilijk vast te stellen, zelfs door de patiënt zelf. Het kan blijven sluimeren zonder dat er waarschuwingssignalen op te merken zijn. Plotselinge veranderingen van omgeving kunnen ook leiden tot een aanval zonder een waarschuwing vooraf.

Tijdelijke staking van de ademhaling of een abnormaal ademhalingspatroon kunnen echter als een zeer sterk symptoom van astma worden beschouwd, wat door de patiënt niet genegeerd kan worden. Het duurt namelijk langer – meestal twee keer zo lang- om uit te ademen als dat het duurt om te inhaleren.

Post by Globetrotter

Geef een reactie