Astma Dieet

Astma patiënten dienen goed op hun dieet te letten, aangezien hun dieet voedzaam moet zijn, maar niet zuurvormende. Koolhydraten, vetten en proteïnen dienen met mate te worden genuttigd, aangezien deze de neiging hebben om zuren te vormen.
In plaats daarvan zouden astma patiënten flinke porties alkaliën moeten nuttigen, zoals vers fruit, groene groenten, zaden en granen. Ook dienen zij slijmvormende voedingsmiddelen te vermijden, zoals yoghurt, linzen, rijst en suiker. Voedingsmiddelen die moeilijk te verteren zijn of die langer over de vertering doen dan normaal dienen ten alle tijden vermeden te worden.

Het dieet van een astma patiënt mag niet te vettig zijn en teveel gefrituurde voedingsmiddelen bevatten. Mensen zonder astma kunnen dit op z’n tijd prima verdragen, maar een astma patiënt kan hier op de lange termijn toch problemen mee krijgen. Stress dat voortkomt uit de vertering van het voedsel kan het ademhalingsprobleem van de patiënt beïnvloeden. Dit kan leiden tot slijmvorming in de bronchiën en uiteindelijk tot ontsteking.

Alle geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen, spijzen, augurken en sauzen dienen ook vermeden te worden. Het is van belang dat patiënten geen omnivoren zijn. Ook dienen zij met mate te eten, en ervoor zorgen dat hun maag nooit helemaal vol is.

Gezond dieet voor astma patiënten

Het dieet van een astma patiënt zou niet iets moeten zijn wat een aanval kan uitlokken. Er zijn echter ook soorten voedsel die patiënten tot zich kunnen nemen om de ernst van een aanval in de hand te kunnen houden. Cafeïne in koffie kan hierbij helpen. Sommige voedingsmiddelen kunnen helpen in een astmatisch dieet doordat zij helpen de luchtwegen te dilateren, wat de ademhaling gemakkelijker maakt. Sommige soorten voedsel maken de slijmlaag die de ademhaling belemmert aanzienlijk dunner.

Een astma dieet kan voedingsmiddelen bevatten als mosterd, geurige en pittige voedingsmiddelen, knoflook en ui. Deze voedingsmiddelen stimuleren de zenuwen en zorgen voor afscheiding van een waterig vloeistof in de mond, keel en longen. Vettige vis olie, wat veel omega 3 vetzuren bevat, vitamine C en uien zijn ontstekingsremmend en kunnen daarom helpen de ontstekingen van de luchtwegen onder controle te houden.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B, zoals bladgroenten en peulvruchten, zouden ook in het dieet opgenomen moeten worden. Zonnebloempitten en gedroogde vijgen zijn rijk aan magnesium en zijn daarom goed voor astma patiënten. Wijn, bier en cider, eieren, pinda’s, koeienmelk en soja dienen vermeden te worden.

Post by Globetrotter

Geef een reactie