Astma bij kinderen

Astma is een van de meest voorkomende chronische ziekten onder kinderen in de VS. Volgens een schatting uit 2006 zijn er bijna 6.8 miljoen kinderen onder de 18 waarvan ongeveer 1.2 miljoen onder de vijf die astma hebben. Velen van hen die aan astma lijden hebben aanvallen meegemaakt, terwijl velen van hen tot nu toe nog geen diagnose hebben. Het is bekend dat er verborgen gevallen van astma bestaan onder vele kinderen in de VS.

Van de vele alarmerende getallen die naar voren zijn gekomen uit het onderzoek in 2006, word gezegd dat astma bij kinderen vaker voorkomt in de leeftijdsgroep van 5-17, bijna 106.3 op de 1000, en de aantallen verminderen naar mate de leeftijden hoger worden. Bijna 10% van de populatie is aangedaan, wat astma bij kinderen een serieus gezondheidsprobleem maakt in de VS. Onder de 18 zijn de aantallen veel hoger dan bij een leeftijd van boven de 18, wat de ernst van de situatie duidelijk aangeeft.

Kinderen van onder de 15 met astma staan op de derde plaats van hun leeftijdsgroep voor kinderen die in het ziekenhuis opgenomen moeten worden. Bijna 32.6 procent van de kinderen, onder de 15 jaar, moeten ooit in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege een astma aanval. De cijfers zeggen echter weinig, aangezien de leeftijdsgroep van onder de 15 slechts 27.8 procent van de gehele populatie van de VS uitmaakt.

Astmatische kinderen missen school
Het is niet mogelijk om een normaal leven te leiden als er sprake is van een episode van astma. Schoolgaande kinderen met astma kunnen niet naar school gaan als zij een aanval hebben. In 2003 was astma een van de meest voorkomende redenen voor absentie onder schoolgaande kinderen in de VS. Kinderen in de leeftijdsgroep van 5 tot 17 misten bijna 12.8 miljoen dagen school als gevolg van minimaal een astma aanval in een jaar.

Kinderen missen niet alleen school, zij kunnen ook niet meedoen aan hun favoriete spellen aangezien een astma aanval de ademhaling vertraagt. Het ademhalen wordt steeds moeilijker naar mate de aanval vordert. Oefeningen en een actieve levensstijl kunnen voor astma patiënten het probleem verergeren, en kinderen missen daarom vaak spelletjes en het buitenleven door dit gezondheidsprobleem.

Astma bij kinderen kan evenals astma bij volwassenen niet worden genezen, maar het kan wel aan de hand van medicatie onder controle worden gehouden. De American Lung Association heeft van het onder controle houden van astma bij kinderen een van zijn belangrijkste prioriteiten gemaakt

Post by Globetrotter

Geef een reactie