Alzheimer Association

Alzheimer’s Association

De Alzheimer vereniging werd opgericht op 10 april, 1980. Alzheimer werd erkend toen de voormalige president van de VS, Ronald Reagan, de National Awareness Week over de ziekte van Alzheimer aankondigde in het jaar 1982. Het werd aanvankelijk ‘Alzheimer’s Disease and Related Disorder’s Association, Inc genoemd. De Alzheimer Vereniging is een vrijwillige non-profit organisatie.

De Alzheimer Vereniging heeft als missie om het lopende onderzoek naar de ziekte van Alzheimer te steunen en de zorg op zich te nemen voor alle zieke mensen door het risico op dementie te verminderen, terwijl de voortgang in de sector van gezondheid van de hersenen wordt bevorderd. De Alzheimer Vereniging biedt ondersteuning in de voortgang van het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Sinds 1982 opent de Alzheimer Vereniging nieuwe deuren om meer en meer mensen met de ziekte van Alzheimer te helpen aan een kwaliteitsvol leven.

Het ideaal van de Alzheimer Vereniging is een wereld waarin niemand lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Er wordt geschat dat bijna 24 miljoen mensen over de hele wereld elk moment van hun leven doorbrengen met de dodelijke ernst van de ziekte van Alzheimer. In de Verenigde Staten zijn er bijna 5 miljoen mensen die lijden aan de ziekte. Sinds de oprichting, speelt de Alzheimer Vereniging de rol van de belangrijkste katalysator voor de vooruitgang in het onderzoek naar en verzorging van de ziekte van Alzheimer.

De Alzheimer Vereniging biedt een gratis hulplijn die beschikbaar is in meerdere talen. Bovendien zorgt de Alzheimer Vereniging ook voor programma’s ter ondersteuning van patiënten, familie en hulpverleners. Dit ‘community based’ programma verzorgt onder andere informatie boekjes, zorg overleg, steungroepen, veiligheidshulpdiensten, spoed hulpdiensten en voorlichting. Bovendien ondersteunt de Alzheimer Vereniging onderzoekssubsidiëring programma’s. Sinds het eerste ‘Awareness Programme’ dat werd opgezet door voormalig president Ronald Reagan, heeft het ongeveer 220 miljoen aan onderzoeksfinanciering toe kunnen wijzen.

The Green Field Bibliotheek, dat wordt gerund door de Alzheimer Vereniging, is de grootste nationale bibliotheek gewijd aan de ziekte van Alzheimer. Deze bibliotheek biedt veel nuttige informatie, de symptomen, prevalentie en behandelingen. De Alzheimer Vereniging heeft een online bron die hulp biedt bij het coördineren van bijstand, en die ondersteuning biedt bij het verbeteren van zorgvaardigheden. Bovendien biedt nuttige informatie over aangepaste verzorging.

De Memory Loop, georganiseerd door de Alzheimer Vereniging, is het grootste nationale evenement dat wordt uitgevoerd om meer bewustzijn te bewerkstelligen ten aanzien van de ziekte van Alzheimer en zorg, onderzoek en ondersteuning. Dit evenement stimuleert vrijwilligers van alle leeftijden om deel te nemen en te vechten tegen de ziekte van Alzheimer.

Post by Globetrotter

Comments are closed.