Therapie voor Alzheimer

Therapie voor Alzheimer

Er zijn verschillende soorten therapieën die toegepast kunnen worden bij de ziekte van Alzheimer. Deze therapieën kunnen variëren van fysieke oefeningen tot uitdaging van de geestelijke creativiteit. Niemand kan eigenlijk een specifieke therapie voor de ziekte van Alzheimer noemen. Terwijl sommige van de onderzoekers gecombineerde therapie voorstellen, zullen sommigen muziek therapie voorstellen en anderen juist cocktail therapie. In dit artikel zullen we enig licht werpen op een aantal de populairste therapieën

Bewegingstherapie

Het wordt aanbevolen de fysieke activiteit bij mensen met Alzheimer zo lang mogelijk voort te zetten. Lichamelijke activiteit speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van spierzwakte en andere gezondheidscomplicaties die gemeenschappelijk zijn bij mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Regelmatig bewegen helpt bij het bevorderen van een gezonde geestelijke activiteit en voorkomt stemmingsstoornissen. Maar zoals elke therapie bij Alzheimer, is deze therapie niet in staat om de ontwikkeling en progressie van de ziekte van Alzheimer tegen te gaan. Het zorgt echter wel voor betere emotionele bevrediging en welzijn.

Muziektherapie

Al sinds de oudheid, speelt de muziek een vooraanstaande rol in het kalmeren en biedt het een tegengif voor de angst en stress. Onderzoekers hebben vastgesteld dat muziek helpt bij het verhogen van de positieve stemming bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. Het helpt bij het verbeteren van gedrag en helpt ook bij slaapproblemen. Muziek therapie biedt voordelen voor sommige van de belangrijkste problemen bij Alzheimer, zoals bij gedragsproblemen als agitatie en agressie. Het helpt de patiënt om tot een tevreden stemming te komen. Muziek therapie stimuleert de afgifte van chemische stoffen in de hersenen die een gevoel van welzijn bij de patiënt bewerkstelligen.

Deze therapieen worden natuurlijk aangeraden in combinatie met medicatie, dat is natuurlijk de eerste regel van de therapie. Onderzoekers suggereren dat combinatietherapie met cholinesteraseremmers en memantine op lange termijn de progressie van de ziekte van Alzheimer vertraagt. Dit onderzoek is voor het eerst gedaan als ‘real world study’ op lange termijn bij Massachusetts General Hospital in Boston. Zoals uit de studie blijkt, zou de combinatie therapie moeten worden toegediend als eerste regel voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Het bevestigt ook dat de patiënten in staat zijn hun dagelijkse activiteiten gedurende een langere periode zelf te blijven doen.

Post by Globetrotter

Comments are closed.